Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovanų pirkimo manija: ketvirtadienį prekėms Didžiojoje Britanijoje gali būti išleista rekordinė visų laikų suma

Ketvirtadienis gali tapti pačia „karščiausia“ visų laikų apsipirkimo diena Didžiojoje Britanijoje. Manoma, kad šiandien kalėdinėms dovanoms žmonės išleis apie 1,2 milijardus svarų sterlingų.
Pirkėjai Londone
Pirkėjai Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia dailymail.co.uk, gruodžio 23-oji 2008 ir 2009 metais pasižymėjo kaip dienos, kuomet pirkėjai išleisdavo daugiausia pinigų pirkiniams tais metais. Tačiau, anot „Visa Europe“ atlikto tyrimo, šiais metais pirkiniams išleidžiami pinigai pranoks netgi ir praėjusius metus.

Tyrimas rodo, kad žmonės pirkiniams kas minutę išleis apie 833 tūkst. svarų sterlingų, kas sudaro apie 14 tūkst. svarų sterlingų per sekundę. Pirkiniams britai ketina išleisti daugiau pinigų nei praėjusiais metais.

Viena iš priežasčių, kodėl britai pirks tiek daug prieš pat Kalėdas, yra tai, kad dėl blogų orų daugybė žmonių negalėjo anksčiau įsigyti kalėdinių dovanų.

Kai kurios parduotuvės šią masinio apsipirkimo dieną ketina pratęsti darbo laiką, o didieji prekybos centrai ketina į parduotuves siųsti dirbti papildomai žmonių.

Beje, suskaičiuota netgi tai, kuomet planuojamas didžiausias pirkėjų antplūdis – tai bus ketvirtadienį 17 val. 15 min.

Beje, britų prekybininkai šiais metais ketina anksčiau pradėti ir kalėdinį išpardavimą. Kai kurios įmonės ketina nukainoti daugybę prekių jau gruodžio 25 dieną.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius