Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK atstovė: Graikija negali likti Europos Sąjungoje, jeigu pasitrauks iš euro zonos

Europos Komisijos oficialioji atstovė Carolina Kotova atmetė galimybę Graikijai likti Europos Sąjungoje, jeigu ši šalis atsisakys euro kaip valiutos.
ES vėliava
ES vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lisabonos sutartis nenumato pasitraukimo iš euro zonos be pasitraukimo iš Europos Sąjungos“, – sakė C.Kotova, atsakydama į klausimus spaudos konferencijoje Briuselyje ketvirtadienį.

Drauge ji pažymėjo, kad dabartiniame etape anksti svarstyti tokius dalykus, turint omenyje diskusijas, vykstančias G-20 susitikime Kanuose.

Graikijos premjerui Georgui Papandrėjui paskelbus ketinimą surengti referendumą dėl ES ir TVF antikrizinės programos, Graikijos partneriai euro zonoje reikalauja, kad referendumas atsakytų į klausimą, ar nori šalis likti euro zonoje. Toks klausimo kėlimas netenkina Graikijos valdžios, kuri ketina pateikti liaudies balsavimui priemones Graikijai gelbėti iš skolų krizės. 

Kitas Europos Komisijos atstovas Amadeu Altafajas Tardio pabrėžė, kad spalio 27 dieną priimtas sprendimas dėl pagalbos Graikijai – tai ne tik euro zonos, bet ir TVF sprendimas. Jis buvo priimtas po ilgos diskusijos, kurioje dalyvavo Graikijos premjeras. Tai – politinis sprendimas, numatantis skirti šaliai šeštą pagalbos porciją.

„Todėl, žinoma, būtina, kad Graikija vykdytų visus savo prisiimtus įsipareigojimus“, – sakė A.A.Tardio. 

Pasak jo, Kanuose siekiama išsiaiškinti, ar Graikijos valdžia „pasiryžusi vykdyti šiuos įsipareigojimus, prisiimtus tik prieš kelias dienas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius