Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekonomistai abejoja, ar Maskva kada nors taps pasaulio finansų centru

Prezidento Dmitrijaus Medvedevo siekiui paversti Maskvą pasaulio finansų centru prireiks ne vieno dešimtmečio, nes investuotojai atsargiai žiūri į šalies korupcijos istoriją ir silpnas nuosavybės teises, teigia dviejų pirmaujančių verslo mokyklų atstovai.
Maskvos Raudonąją aikštę sekmadienio ryte sudrebino didžiulis paradas, skirtas pergalės Antrajame pasauliniame kare 65-osioms metinėms paminėti.
Maskvos Raudonoji aikštė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„London School of Economics“ atstovas Tomo Kirchmaieris mano, kad Maskva pasaulio finansų centru taip ir netaps. Pasak ekonomisto, niekas netiki, kad Rusija turi objektyvią teisinę sistemą, o institucijos nuo teismų komisijų iki Centrinių bankų yra labai silpnos, taip pat, atsižvelgiant į nuosavybės teises, labai trūksta pasitikėjimo rinka.

D.Medvedevas birželio 18 dieną vykusioje konferencijoje pranešė apie savo ketinimus Maskvą paversti pasaulio finansų centru, o rublį – rezervine valiuta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius