Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai prognozuoja: naftos kainos kitą savaitę gali smukti

Naftos kainos kitą savaitę gali smukti, nes šią savaitę paskelbti statistiniai duomenys rodo, kad JAV ir Europos ekonomikos augimas lėtėja, o naftos gavyba JAV pasiekė didžiausią nuo 1997 metų lygį.
Degalinė
Degalai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Nafta

Naftos kainų smukimą spalio 1-5 dienomis prognozuoja 13 iš 28 (46 proc.) agentūros „Bloomberg“ apklaustų analitikų. Dešimt respondentų (36 proc.) mano, kad kainos augs, o dar penki spėja, kad kainos daug nesikeis.

„Ekonominės problemos stebimos ne tik JAV, bet ir Europoje, o ekonomikos silpimas daro poveikį paklausai“, – teigia analitikai.

„Brent“ rūšies naftos kainos lapkričio mėnesio sandoriams Londono biržoje „ICE Futures“ nuo savaitės pradžios pakilo 1,45 JAV dolerio, arba 1,3 proc., iki 112,87 JAV dolerio už barelį.

WTI kainos lapkričio sandoriams Niujorko prekių biržos (NYMEX) elektroninėje prekybos sesijoje tuo pat laikotarpiu smuktelėjo 0,5 JAV dolerio, arba 0,5 proc., iki 92,39 JAV dolerio už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius