Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertas: princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės smogs Didžiosios Britanijos turizmui

Ankstesnių karališkų švenčių patirtis rodo, kad turistai gali vengti kelionių į Didžiąją Britaniją balandžio 29-ąją, kai tuoksis princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton, įspėjo agentūros „Visit Britain“ tyrimų vadovas Davidas Edwardsas.
Karališkieji sužadėtiniai
Karališkieji sužadėtiniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Būsimos princo Williamo ir K.Middleton vestuvės suteikė vilties, kad turistai užplūs finansinių sunkumų kamuojamą Didžiąją Britaniją, puls išlaidauti ir taip pakels ekonomiką, rašo „The Guardian“.

Šalies premjeras Davidas Cameronas net patvirtino 50 mln. svarų sterlingų vertės planą, pagal kurį Didžioji Britanija turėtų atrodyti tobula vieta turistams kartu su iškilmingomis vestuvėmis, Karalienės jubiliejumi ir 2012-ųjų olimpinėmis žaidynėmis.

Tačiau turizmo ekspertai įspėja: nors ir tikimasi, kad balandžio 29 dieną vyksiančios vestuvės sutrauks į šalį gausybę turistų, kurie mėtys pinigus į kairę ir į dešinę, ankstesnių švenčių patirtis rodo, kad atsitikti gali priešingai. Užsieniečiai esą vengs atvykti į Didžiąją Britaniją tiek per iškilmes, tiek kelias dienas prieš ar po jų.

Agentūros „Visit Britain“ tyrimų vadovas Davidas Edwardsas neseniai išsiuntė laišką, kuriame, jo žodžiais tariant, pateikiami faktiniai tokio drąsaus teiginio įrodymai.

„Jeigu prisiminsime Andrew ir Sarah vestuves 1986 metų liepą, pamatysime, kad tais metais Didžioji Britanija sulaukė 4 proc. mažiau turistų nei 1985-aisiais. Tuo tarpu 1986-ųjų liepą šalyje apsilankė net 8 proc. mažiau turistų nei tą patį mėnesį prieš metus“, – sakė D.Edwardsas.

Jis priminė, kad 1981-ųjų liepą, kai tuokėsi Charlesas ir Diana, šalyje taip pat apsilankė gerokai mažiau turistų – jų buvo 15 proc. mažiau nei siekia 1980–1985 metų liepos mėnesio vidurkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius