Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos ministras Juhanas Partsas: Visagino AE projektas bus ekonomiškai pelningas ir tvarus

Naujos atominės elektrinės (VAE) statyba Lietuvoje padės užtikrinti Baltijos šalių energetinį saugumą ir stabilumą, teigia Estijos ekonomikos reikalų ir susisiekimo ministras.
Juhanas Partsas
Juhanas Partsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Juhanas Partsas, pirmadienį Taline susitikęs su Lietuvos energetikos ministru Arvydu Sekmoku ir su juo apsvarstęs pasirengimą statyti naują AE Lietuvoje, sakė, kad „Visagino projektas bus ekonomiškai pelningas ir tvarus“, pranešė Estijos ekonomikos reikalų ir susisiekimo ministerija.

Lietuvai tebereikia atitinkamai pakeisti savo įstatymus ir patvirtinti projektui reikalingus teisės aus. „Šis darbas šiandien tebetęsiamas ir mes džiaugiamės, kad Lietuva tęsia šį procesą“, – pareiškė Estijos ministras.

Anot jo, Estija galutinai dar neapsisprendė dėl dalyvavimo naujos AE projekte, nes derybos tarp energetikos įmonių tebesitęsia, o privalomiems susitarimams pasiekti prireikia laiko.

J.Partsas ir A.Sekmokas taip pat kalbėjo apie pagrindinių Baltijos elektros energijos tinklų ir Vidurio Europos tinklų veikimo sinchronizavimą bei apie naujos Europos Sąjungos (ES) daugiametės finansinės programos klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius