Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europai nereikia nuogąstauti dėl Rusijos dujų tiekimo, ramina Dmitrijus Medvedevas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ragina europiečius nesibaiminti dėl Rusijos dujų tiekimo Europai.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Geriausia garantija (kad dujų tiekimas nenutrūks) – pinigai, kurie mokami už tiekiamas dujas. Bus pinigų – bus dujų“, – pareiškė D.Medvedevas bendroje spaudos konferencijoje su ES vadovybe.

„Tai visiškai normalus požiūris“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

Jeigu kalbėtume apie esmines garantijas, tai, pasak Rusijos prezidento, „labai svarbu, kad būtų padėtas patvarus normatyvinis pagrindas“.

„Tai gali būti mūsų energetinio dialogo idėja, atitinkanti energetinio bendradarbiavimo principus, arba, kaip ne kartą esu kalbėjęs, esame pasirengę bendradarbiauti ir remdamiesi Energetinės chartijos pagrindu, tačiau ne dabartine jos versija, o nauja, kuri papildyta ir pakeista įvertinus Rusijos, taip pat kitų šalių energijos išteklių tiekėjų pasiūlymus“, – sakė D.Medvedevas.

Rusijos valstybės vadovas pabrėžė, kad jeigu pavyks susitarti dėl tokio normatyvinio pagrindo, tai bus padaryta viskas, kad dujų tiekimo darbas „įgytų tvirtą įstatyminį įforminimą“.

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso išsakė viltį, kad daugiau nepasikartos nesena krizinė situacija, susijusi su Rusijos energijos išteklių tiekimu Europai.

„Viliuosi, kad to daugiau nebus. Mes užmezgėme gerus, konstruktyvius santykius su Rusija dėl energijos išteklių tiekimo“, – spaudos konferencijoje sakė J.M.Barroso.

Jis sakė, kad ES energetikos komisariatas ir Rusijos energetikos ministerija sureguliavo visus aspektus, susijusius su dujų tiekimu.

„Viliuosi, kad tai, kas vyko praeityje, daugiau nepasikartos. Tai atspindi derybų, kurias šiandien surengėme, atmosfera“, – sakė J.M.Barroso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius