Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija ragina Baltijos šalis ir kitas ES nares spartinti dujų, elektros energijos tinklų sujungimą

Europos Komisija (EK) naujausios ataskaitos apie investicijas į energetikos infrastruktūrą projekte ragina Baltijos šalis ir kitas Europos Sąjungos (ES) valstybes nares spartinti savo dujų ir elektros energijos tinklų sujungimą.
Antroji Vilniaus termofikacinė elektrinė
Antroji Vilniaus termofikacinė elektrinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuva, Estija ir Latvija, taip pat Malta, Kipras, Ispanija ir Portugalija dėl nepakankamų infrastruktūros jungčių su likusia ES dalimi yra atsidūrusios „dujų saloje“, rašoma projekte, kurį cituoja ES naujienų portalas euractiv.com.

Baltijos šalys turi sujungti savo energijos rinkas su kitais ES dujų tinklais, kad padidintų tiekimo saugumą. Šiuo metu atliekamas dujų jungčių su Estija ir Lietuva rizikos vertinimas, taip pat Lenkijos ir Lietuvos dujų tinklus sujungsiančio dujotiekio vertinimas, rašoma dokumente.

Komisija taip pat ragina Baltijos šalis investuoti į elektros energijos infrastruktūrą.

Estija raginama toliau plėtoti elektros energijos jungtis su Suomija, o Latvija raginama stiprinti savo nacionalinį tinklą, kad juo būtų galima perduoti elektros energiją iš Švedijos, Suomijos ar Lenkijos.

Dėl Lietuvos Komisija pažymi, kad planuojamos elektros energijos jungtys su Švedija, kurią tikimasi įrengti iki 2015 metų, ir su Lenkija, kurią tikimasi pastatyti iki 2016 metų, leis šaliai prisijungti prie Europos tinklo.

Komisijos ataskaita parengta remiantis informacija, kurią pateikė valstybės narės ir kuri buvo gauta iš kitų šaltinių. Kaip teigiama dokumente, jokios informacijos nepateikė tik Bulgarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius