Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisijos vadovas kritikuoja Vokietiją dėl nepakankamos paramos eurui

Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso antradienį kritikavo Vokietijos vyriausybę dėl nepakankamų pastangų remiant krizės žlugdomą eurą.
Eurai
Eurai / Photos.com

„Pastaraisiais metais tik nedaugelis Vokietijos politikų paaiškino visuomenei, kiek svarbus Vokietijai yra euras“, – sakė J.M.Barroso laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

„Vokietija daug prisidėjo prie euro sukūrimo. Manau, jog daugiau Vokietijos politikų galėtų apie tai kalbėti“, – sakė jis.

Dauguma vokiečių pasisako prieš 110 mlrd. eurų finansinę pagalbą Graikijai bei 750 mlrd. eurų paramą kitoms sunkumų slegiamoms euro zonos šalims.

Kanclerė Angela Merkel taip pat sulaukė kritikos dėl to, kad ilgai delsė priimti sprendimą dėl pagalbos Atėnams ir tokiu būdu tik paaštrino krizę.

„Mūsų sprendimo priėmimo procesas užsitęsė per ilgai. Finansų rinkos matė per daug prieštaraujančių ženklų“, – pareiškė J.M.Barroso.

Kalbėdamas apie Vokietijos siekį pakeisti Europos Sąjungos Stabilumo ir augimo paktą, jis sakė, jog Komisija „neteiks jokių pasiūlymų dėl pakto pakeitimų“.

„Būtų naivu manyti, kad mes galime pakeisti paktą tik tose srityse, kurios svarbios Vokietijai. Žinoma, vėliau Didžioji Britanija ir kitos šalys taip pat pareikštų savo pageidavimus“, – pareiškė Komisijos vadovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius