Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FX Trading“: aukso kaina dar gali augti

Per dešimtmetį auksas brango net 471 proc. – nuo 278 JAV dolerių už unciją (2002 metais) iki 1590 JAV dolerių (2012 metų liepą). Aukso kaina eurais kilo 316 proc., o Šveicarijos frankais – 238 proc. Auksas yra indikatorius, kuris signalizuoja, kad kažkas negerai su bendra pinigų mase, rašo „FX Trading“.
Aukso luitai
Aukso luitai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu „Dow Jones“ indekso ir aukso santykis sudaro apie 7,8. Dabartinė rodiklio reikšmė viršija ilgo laikotarpio vidutinę reikšmę (5,8).  Tai reiškia, kad, lyginant su „Dow Jones“ indeksu, auksas yra sąlyginai pigus.

1932 metais šis rodiklis buvo 2. Paskutiniojoje tų metų bulių rinkoje rodiklis buvo pasiekęs netgi 1,3 reikšmę. Taigi jeigu būtų pereita į globalią bulių rinką, yra tikimybė, kad vėl pasieksim panašius santykinius rodiklius.

Jei darytume prielaidą, kad „Dow Jones“ indeksas nekinta, tai aukso kainos gali kilti iki 6200 JAV dolerių už unciją. Aišku, tokia drastiška prognozė gal ir neišsipildys, tačiau vidutinė šio rodiklio reikšmė, kuri lygi 5,8, gali būti lengvai pasiekta, atsižvelgiant į ilgametę šių reikšmių statistiką.

Ilgalaikės bulių rinkos niekada nesibaigia ties vidurkiu, artėjant prie bulių rinkos pabaigos vertė visada pasiekia ekstremumus, lyginant su kitomis turto klasėmis. Tai rodo, kad aukso vertė vis dar yra patraukli, o aukso kainos dar nepasiekė galutinio piko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius