Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„FX Trading“: investuotojai tiki, kad JAV ekonomikos skatinimas – neišvengiamas

Per savaitę euro kursas beveik nepakito. Investuotojai artimiausiu metu ir toliau atidžiai stebi Europos Pietus ir kol kas yra nuosaikūs. Žvilgsniai nukreipti ir į JAV Federalinio rezervų banko veiksmus, kurie gali turėti lemiamos įtakos valiutoms ir makroekonominei situacijai. Investuotojai kol kas laukia tinkamo momento pasinaudoti rinkos pokyčiais ir susiklosčiusių rinkų nepastovumu. Taigi kas gali stipriau išjudinti EUR/USD valiutų porą ir kokie įvykiai laukia mūsų artimiausiu metu?
Kalnas pinigų
Kalnas pinigų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sąlyginai tuščias artimiausios savaitės Europos ekonominis kalendorius nesuteikia didelių vilčių nustatyti esminių valiutų kursų pokyčių. Tuo tarpu už Atlanto nerimsta kalbos dėl jau trečiojo monetarinio paskatinimo (QE3).

Netikėtai stiprūs duomenys apie liepos mėnesio JAV naujų darbo vietų, sukurtų ne agrarinės ekonomikos šakose per mėnesį, skaičių didina investuotojų tikėjimą, kad monetarinis  skatinimas (QE3) yra neišvengiamas. Paskutinio federalinio atvirosios rinkos komiteto susitikimo kalbos apie ekonomines rizikas, ir naujų veiksmų galimybes tik sutvirtina šio sprendimo tikėtumą. Jei būtų imtasi intervencijos į rinką, tai JAV doleris patirtų rimtų svyravimų kitų valiutų atžvilgiu.

Be abejo, tai, kad euras  pasiekė reikšmingą 1.24 ribą, gali skatinti tikėtis  didesnių neigiamų pokyčių artimiausią savaitę. Tačiau FX sezoniškumas ir tai, kad EUR/USD kurso judėjimas yra labai siaurame diapazone gali reikšti, kad reikšmingesnių pokyčių teks palaukti iki rugsėjo.

Kokios prekybos strategijos yra tinkamos šiuo laikotarpiu?

Bendrai prekybos strategijos esant nedideliems rinkos judėjimams yra gana sėkmingos.  Mūsų atveju siūloma parduoti įvykus staigiems pakilimams, ir pirkti esant korekcijoms.

Agresyvios prekybos strategijos – pirkti aukštai, parduoti dar aukščiau, arba parduoti žemai, pirkti dar žemiau – labiau pasiteisina esant didesniam rinkos nepastovumui ir finansinių priemonių svyravimui.  Kol EUR/USD  kursas smunka,  yra geriau parduoti eurą sulaukiant didesnių nepastovumo lūkesčių, dėl kurių EUR/USD ir toliau silptų.

Tuo tarpu rugsėjo  mėnesio ekonominis kalendorius žada atnešti rimtesnių makronaujienų. Euro kursui reikšmingos įtakos gali turėti Vokietijos Konstitucinio teismo sprendimai dėl Europos Stabilumo Mechanizmo (ESM) legalumo. Jei ESM pagal Vokietijos konstituciją bus pripažintas nelegaliu, galima manyti, kad  tai pribaigs šalių skolų išpirkimo mechanizmą ir sukels papildomas diskusijas Europos centriniame banke.

Tuo tarpu už Atlanto rugsėjį yra laukiama reikšmingesnių FED sprendimų dėl palūkanų normos ir ekonomikos monetarinio paskatinimo (QE3).

Sunku tiksliai nusakyti, kada rinkos taps labiau nuspėjamos, ypač kuomet prekiaujama žemiausiame euro kurso diapazone per paskutinius penkerius metus. Tačiau makroekonominiai rodikliai rodo aiškią riziką euro zonoje, taigi ir kursas turi didžiausią potencialą ryškiems svyravimams.  Svarbiausiu faktoriumi išlieka laikas, o investuotojai neturi kito pasirinkimo, kaip tik sulaukti tinkamo momento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius