-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G-20 ministrų susitikime Europa sieks įtikinti esanti pajėgi išspręsti skolų krizę

Europa šeštadienį prasidedančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) ministrų susitikime sieks įtikinti savo partnerius, kad yra pajėgi išspręsti savo skolų krizę, grasinančią sukelti pasaulinį nuosmukį.
G-20 susitikimas.
Krizė / „Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos finansų ministras Francois Baroinas pasveikino delegatus, susirinkusius į visą dieną truksiančias derybas, per kurias, kaip tikimasi, besivystančios šalys sutiks padidinti savo indėlį į Tarptautinį valiutos fondą (TVF), siekiant užtikrinti, kad jis nepristigs lėšų, jeigu krizė paaštrėtų.

Prieš G-20 finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susitikimą stiprėjo spaudimas euro zonos šalims kuo skubiau rasti priemonių suvaldyti krizei, kuri jau pradeda apimti bankus ir gali sužlugdyti stringantį ūkio atsigavimą.

JAV iždo sekretorius Timothy Geithneris penktadienį pareiškė, kad G-20 tikisi iš Europos „aiškaus įsipareigojimo“.

Ekspertai tikisi, kad G-20 finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai įkvėps Europos Sąjungos (ES) lyderius per kitą savaitgalį vyksiantį Bendrijos viršūnių susitikimą priimti ryžtingų sprendimų, siekiant galutinai išspręsti dabartinę krizę.

„Jums reikalingas aiškus vyriausybių įsipareigojimas, kad jos padarys viską, kas būtina, siekiant suvaldyti (šią krizę) ir skirti tam tiek išteklių, kiek yra būtina“, – Th.Geithneris sakė televizijai CNBC iš Paryžiaus.

Sekretorius pridūrė, kad Europa „aiškiai juda“ krizės sprendimo keliu, tačiau pridūrė: „Sunkioji dalis tebėra priešakyje – tai yra, reikia sukurti strategiją, kuri atitiktų šiuos uždavinius.“

Šios strategijos elementai išryškėjo praeitą savaitę, kai Vokietijos, Prancūzijos ir ES pareigūnai perspėjo investuotojus, kad jie tikriausiai praras daugiau nei 21 proc. lėšų, investuotų į Graikijos vyriausybės vertybinius popierius, išleistus pagal susitarimą dėl antrojo finansinio gelbėjimo paketo skyrimo Atėnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius