-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„GetJar“ vadovui Iljai Laurs – Europos metų vadovo titulas

Birželio 9 dieną, Europos verslo laikraščių asociacijos (EBP) Generalinėje Asamblėjoje Atėnuose „GetJar“ vadovui Iljai Laurs įteiktas „Europos metų vadovo 2011“ apdovanojimas, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Ilja Laurs
Ilja Laurs / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 GetJar, UAB Verslas

Europos metų vadovą balsuodami renka EBP nariai, tarp kurių yra tokie leidiniai kaip „Financial Times“, „The Wall Street Journal Europe“, „Handelsblatt“, „Les Echos“ ir „Milano Finanza“. Europos verslo laikraščių asociacija buvo įkurta 1962 m. Italijoje, o šiandien jos nariais yra tapę 52 pirmaujantys Europos verslo laikraščiai ir žurnalai iš 27 šalių.

Geriausių Europos vadovų ir įmonių apdovanojimus EBP pradėjo teikti 1991 metais. Anksčiau apdovanojimą yra gavę tokios asmenybės kaip „Ikea“ vadovas Ingvar Kamprad, „Nokia“ vadovas Jorma Ollila, buvęs BMW ir „Volkswagen“ generalinis direktorius Bernd Pischetsrieder, „Porsche“ generalinis direktorius Wandelin Wiedeking, „Lufthansa“ tarybos narys Wolfgang Mayrhuber ir kiti.

Išplatintame pranešime teigiama, kad Europos metų vadovu I. Laurs buvo pripažintas už nepriekaištingą darbą vadovaujant „GetJar“, kuri tapo didžiausia pasaulyje atvira mobiliųjų aplikacijų platforma ir varžosi su tikrais šios srities gigantais – „Apple“, „Microsoft“, „Google“, „Nokia“. Smarkiai augančioje mobiliųjų aplikacijų rinkoje, „GetJar“ filosofija pateikia atvirą, interneto principais grįstą modelį, kuriame taikomųjų programų nevaržo techniniai, komerciniai, mokestiniai apribojimai, o pajamų, gautų pardavus programą, neapmokestina kitos parduotuvės prekiaujančios aplikacijomis.

„Jei kas nors pamėgintų apmokestinti kiekvieną internetinę svetainę 30 proc. dydžio pajamų mokesčiu tik todėl, kad būtų leidžiama svetainei egzistuoti, tai sukeltų tikrą revoliuciją internete. Tačiau būtent taip veikia uždaros aplikacijų parduotuvės. Mes tikime, kad taikomųjų programų erdvė turi būti atvira, neutrali ir neapkrauta mokesčiais, tokia, koks yra internetas. „GetJar“ platforma yra gyva ir auga pagal šiuos principus“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo I. Laurs.

Rinkoje pripažintas už savo idėjas I. Laurs yra kviečiamas skaityti kalbas didžiausiose telekomunikacijų konferencijoje ir dažnai būna cituojamas BBC, „Forbes“, „The New York Times“, „USA Today“ ir kitų žiniasklaidos priemonių. Neseniai Pasaulio Ekonomikos Forumas išrinko „GetJar“ „2011-ųjų Technologijos pioniere“. Žurnalas „Times“ aprašė I. Laurs vadovaujamą „GetJar“ kaip vieną iš „10 naujų bendrovių, pakeisiančių jūsų gyvenimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius