-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikiją nuo užsibrėžtos skolų sumažinimo ribos skiria 7 mlrd. eurų

Graikijai penktadienį liko dar 7 mlrd. eurų (24,2 mlrd. litų) iki užsibrėžtos valstybės skolų sumažinimo ribos – 107 mlrd. eurų (369,4 mlrd. litų) po to, kai buvo sėkmingai susitarta su privačiais investuotojais dėl apsikeitimo vertybiniais popieriais, pareiškė finansų ministras Evangelas Venizelas.
Graikijos vėliava
Graikijos vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Graikija

„Dar lieka 7 mlrd. eurų“, – E.Venizelas sakė spaudos konferencijoje, praėjus kelioms valandoms po to, kai Graikija paskelbė sudariusi istorinį susitarimą dėl apsikeitimo obligacijomis, atveriančio kelią į antrąjį finansinio gelbėjimo paketą, turintį apsaugoti šalį nuo bankroto.

Finansų ministerija anksčiau nurodė, kad privatūs skolintojai sutiko apkeisti savo valdomas obligacijas, sudarančias 83,5 proc. Atėnų skolų, susijusių su šia sutartimi.

Planuojama, kad bus nurašyta pusė Graikijos skolų privatiems investuotojams, o jeigu jie visi dalyvautų šioje procedūroje, Atėnų skolų našta palengvėtų 107 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius