-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojai įsitempę laukia sprendimo dėl Graikijos skolų nurašymo

Investuotojai gyvena laukimo nuotaikomis ir tikisi artimiausiu metu išgirsti sprendimą dėl Graikijos skolos nurašymo masto. Įtampa auga belaukiant pirmadienį įvyksiančio euro zonos ministrų susitikimo, penktadienį „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
Akcijų birža
Akcijų birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimo pirminis tikslas buvo aptarti euro zonos stabilumo politiką, tačiau tikimasi ir diskusijų dėl Europos finansinio stabilumo fondo (EFSF) fondo išplėtimo bei Graikijos skolos nurašymo.

Ketvirtadienį skelbti JAV naujų būstų pardavimo duomenys parodė, kad pastarųjų per gruodį parduota 2,2 proc. mažiau, negu anksčiau. Tai neigiamai veikė rinkos dalyvių nuotaikas. „S&P 500“ indeksas smuko 0,57 proc., iš kurio labiausiai krito bankų akcijos.

Imta abejoti bankų pelno didėjimu po to, kai JAV centrinis bankas (FED) leido suprasti, kad palūkanos išliks žemos bent keletą metų. Tai reiškia, kad bankų naujai išduodamos paskolos neleis pastariesiems pakankamai uždirbti iš palūkanų.

Kiti JAV indeksai taip pat smuko. Praėjusią savaitę užregistruotų naujų bedarbių skaičius buvo didesnis, negu tikėtasi. EUR/USD kursas išliko beveik nepakitęs.

FED taip pat patikino, kad yra pasiruošęs paskatinti ekonomiką, jei nedarbas mažės nepakankamai greitai. FED vadovas B.Bernanke užsiminė, kad obligacijų supirkimas yra viena iš FED turimų ekonomikos skatinimo galimybių.

Ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai JAV per gruodį padidėjo 3 proc., palyginti su praėjusiu mėnesiu. Buvo tikimasi vos 2 proc. užsakymų augimo. Sudėtinis JAV ateities tendencijų rodiklis gruodį taip pat siekė mažiau, negu tikėtasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius