Investuotojai mano, kad akcijos pigo pernelyg daug

Galbūt akcijos atpigo pernelyg daug – dėl šių lūkesčių investuotojai vėl perka atpigusias akcijas. Europa vis dar nesutaria, ar tęsti Graikijos gelbėjimą, tačiau, pasak neoficialių šaltinių, naujas skatinimo priemones ruošia Europos centrinis bankas (ECB), prane6ša SEB bankas.
Akcijų birža
Akcijų birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio rinkose įsivyravo akcijų kursų korekcija. Investuotojai tikisi, kad per pastaruosius 2 mėnesius 15–25 proc. atpigusios pasaulio akcijos yra pernelyg pigios, o didžioji dalis blogų žinių jau įvertintos.

Šiuos lūkesčius sustiprinti padėjo sėkmingiausias pasaulio investuotojas W.Buffettas. Jo investicinė bendrovė „Berkshire Hathaway Inc.“ pareiškė, kad pirks savo akcijas, jei jų vertė bus mažiau negu 1,1 karto didesnė už buhalterinę.

Tiesa, ne visos JAV bendrovės yra tokios pigios. Taikant šį 1,1 buhalterinės vertės kriterijų tik penktadalis „S&P 500“ indekso bendrovių būtų tinkamos investuoti.

Europoje – skolų epopėja

Euro zonos politikai ir toliau nenusprendžia, ar ir kokiomis sąlygomis toliau skolinti Graikijai. Panašu, kad kartojasi šio vidurvasario JAV skolų istorija, kuomet tik paskutinę minutę bus aišku, ar šalis (šįkart Graikija) išvengs bankroto.

Kitas euro zonos vadovų susitikimas numatytas pirmadienį spalio 3 d., tačiau tuomet galutinio sprendimo nelaukiama. Veikiausiai jis bus priimtas spalio 13-ąją numatytame susitikime, tuo metu Graikijos finansiniai ištekliai, manoma, turi pasibaigti kaip tik spalio viduryje.

SEB analitikų teigimu, nuo sprendimo, kurį antradienį priims Graikija, priklausys labai daug. Šios šalies parlamentas balsuos dėl nekilnojamojo turto mokesčio, kuris, kaip žadėta užsienio kreditoriams, turi sutaupyti 1,1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) kasmet. Valdančiosios koalicijos dauguma trapi (154 balsai iš 300), todėl streikuojant gyventojams mokestį patvirtinti nebus lengva.

ECB ties šiaudą

Naujas skatinamąsias priemones svarsto ECB. Naujienų agentūros „Bloomberg“ žiniomis, ECB svarsto atnaujinti turtu padengtų obligacijų prikimo programą, prailginti lengvatinių paskolų bankams trukmę ir, galbūt, net sumažinti bazines palūkanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius