Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojas Jimas Rogersas: JAV artėja prie dar sunkesnės finansinės krizės

„JAV skolos staigiai didėja, per pastaruosius trejus metus vyriausybė išleido stulbinančiai dideles pinigų sumas, o federaliniams rezervams tuo tarpu tenka įspūdingai didelės skolos“, – naujienų agentūrai CNBC kalbėjo J.Rogersas.
Ekonomistai abejoja, ar JAV pasiūlytas 700 mlrd. JAV dolerių planas turės didelės naudos gelbėjant šalies finansų rinkas.
JAV doleriai / S.Žiūros/BFL nuotr.

„Ką jie ruošiasi daryti, kai kitą kartą užklups problemos? JAV jau nebegali keturis kartus padidinti skolų ir nebegali spausdinti tiek pinigų, todėl kitą kartą bus dar prasčiau“, – teigė investuotojas.

J.Rogersas šiuo metu investuoja į Kinijos akcijas, valiutas ir žaliavas ir teigia, kad Kinijos juanis bus saugesnė valiuta nei JAV doleris.

Pasak investuotojo, JAV yra didžiausia skolininkė pasaulio istorijoje, kurios skolos jau veržiasi per kraštus, todėl negalima ramiai skolinti pinigų šaliai, kuri juos tik leidžia ir nieko dėl to nedaro.

J.Rogerso teigimu, svaras sterlingų netekęs rezervinės pasaulio valiutos statuso prarado apie 90 proc. savo vertės ir tas pats turėtų nutikti su JAV doleriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius