Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojų nuotaikos – niūrios

Nerimaujama dėl lėtėjančio pasaulio ūkio augimo, kurį dar labiau pristabdyti gali didėsiančios palūkanos ir brangstanti nafta. Vakar JAV akcijų indeksai mažėjo jau šeštą prekybos sesiją iš eilės, praneša SEB bankas.
Nepaisant būgštavimų dėl trumpojo laikotarpio nuosmukio, ekspertai teigia, kad šaliai pavyks jį įveikti ir ji atsities.
Nepaisant būgštavimų dėl trumpojo laikotarpio nuosmukio, ekspertai teigia, kad šaliai pavyks jį įveikti ir ji atsities. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakar savo susirinkime naftos eksportuotojų organizacija OPEC nepadidino gavybos kvotų. Laisvų naftos gavybos pajėgumų turinčios šalys, visų pirma Saudo Arabija, siūlė padidinti naftos gavybą. Tačiau tam nepritarė mažai laisvų pajėgumų turinčios šalys.

Vakar taip pat paskelbta, kad praėjusią savaitę JAV naftos atsargos sumažėjo labiau negu tikėtasi. Dėl nedidėsiančios naftos pasiūlos šios žaliavos kaina Londono biržoje vakar pakilo 1 proc. iki 118 dolerių už barelį.

Investuotojų nuotaikas, banko analitiko Andriaus Olechnovičiaus teigimu, lems ir Europos centrinio banko (ECB) sprendimas dėl palūkanų.

„Investuotojai mano, kad ECB palūkanų nekels, tačiau savo pranešime ECB prezidentas užsimins apie palūkanų didinimą ateinantį mėnesį. Jei ECB pareikštų, kad stebės infliaciją itin akylai, o ne labai atidžiai, kaip skelbė prieš mėnesį, tai būtų aiškus ženklas rinkoms, kad bazinės palūkanos didės jau liepą“, – sakė A.Olechnovičius.

Nesulaukus tokios užuominos, galėtų pigti euras ir mažėti obligacijų pajamingumas. Šiandien sprendimą dėl palūkanų skelbs ir Anglijos centrinis bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius