Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV krizės ženklų daugėja, dabar įžvelgiama ir tiksinti nedarbo bomba

Kol JAV politikai niekaip negali susitarti, kaip spręsti skolų problemą, šioje šalyje galima įžvelgti ir kitų ekonomikai nerimą keliančių ženklų, pažymi specialistai.
Darbo paieškos
Darbo paieškos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas įtakingiausių JAV ekonomistų Martinas Feldsteinas, duodamas interviu „Corriere della Sera“, pareiškė, kad naujos recesijos tikimybė JAV išaugo 50 proc. ir artimu metu tik augs.

Ekonomisto teigimu, didžiausią nerimą šalyje kelia augantis nedarbas. Praėjusį mėnesį jis išaugo 9,2 proc. Specialistas skaičiuoja, kad jeigu prie statistinių duomenų būtų pridėti 3 mln. bedarbių, kurie per pastarąjį mėnesį net neieškojo darbo, o taip pat 9 mln. žmonių, kurie dirba ne pilną darbo dieną, šalyje būtų apie 29 mln. amerikiečių, neturinčių darbo.

Tai dramatiška situacija šaliai, kuri pastaruoju metu neturėjo problemų su nedarbu. Šiuo metu JAV ekonomikos situacija yra itin neapibrėžta, investuotojai laukia, o nemažai įmonių atleidžia darbuotojus, problemas didina ir paklausos iš Kinijos sumažėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius