-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV politikai ir toliau neranda kompromiso

Pasaulio rinkose vyrauja nerimas. Investuotojai vis labiau nekantrauja, kada JAV politikai pagaliau susitars, kaip spręsti skolų problemą, rašome SEB banko pranešime.
Metinis Baracko Obamos pranešimas Kongrese
Metinis Baracko Obamos pranešimas Kongrese / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vakar JAV akcijų indeksai sumažėjo 0,4–0,7 proc., trečiadienio rytą Azijos akcijų kainos kinta nevienodai. Doleris euro atžvilgiu vakar pigo 0,93 proc.

Susitarti, kaip padidinti didžiausios skolos ribą, JAV politikams liko 6 dienos. Tačiau tarpusavio kaltinimai tik didėja. Respublikonai sako, kad jie užsitikrino pakankamą daugumą Kongrese jiems palankiam planui (nenumatančiam mokesčių didinimo ir siūlančiam sprendimą vieneriems metams), tačiau jį tvirtinti beprasmiška, nes pastarąjį vetuos B.Obama.

Tuo metu B.Obama ir demokratai sako, kad būtent respublikonai tempia gumą, vengdami patvirtinti kitą, demokratams palankų planą, kurį iš karto pasirašytų prezidentas.

Nesugebėjimas susitarti jau padarė žalą JAV ūkiui ir šalies prestižui. Reitingų agentūros veikiausiai sumažins JAV reitingą, nepriklausomai nuo to, kaip baigsis politikų ginčai. Net pavykus susitarti, reitingas veikiausiai mažės, dėl pernelyg mažo šalies politinio vieningumo ir pernelyg mažų pastangų mažinti skolas.

Viešųjų finansų krizė pastaruoju metu užgožia ekonominius rodiklius, tačiau ir pastarieji nedžiugina. JAV nekilnojamojo turto rinka ir toliau giliam sąstingyje, o retkarčiais pasirodantys atsigavimo ženklai nepasitvirtina. Gegužę nekilnojamojo turto kainos vėl sumažėjo, smukdamos 0,05 proc., palyginti su balandžiu (tikėtasi, kad kainos nekis). Tuo metu naujų būstų birželį paduota mažiau, negu laukta. D.Britanijos ūkis, kaip ir tikėtasi, ir toliau auga vangiai – antrą ketvirtį šalies BVP padidėjo vos 0,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius