-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama ragina didinti naftos gavybą Aliaskoje ir Meksikos įlankoje

JAV prezidentas Barackas Obama, spaudžiamas respublikonų ir visuomenės mažinti degalų kainas, šeštadienį paskelbė naujus planus didinti naftos gavybą Aliaskoje ir Meksikos įlankoje.
B.Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pabrangus degalams sumažėjo prezidento populiarumas, taip pat gali sulėtėti šalies ekonomikos atsigavimas, nuo kurio labai priklauso, ar demokratas B.Obama bus perrinktas ateinančiais metais.

B.Obama pasisako už naftos vartojimo mažinimą Jungtinėse Valstijose ir atsinaujinančių šaltinių energetikos vystymą, tačiau taip pat daug dėmesio skiria naftos ir dujų gavybai savo šalyje, būtent šį sektorių respublikonai nori smarkiai išplėsti.

Tradiciniame šeštadieniniame kreipimesi, kuris skelbiamas per radiją ir internete, prezidentas nurodė priimantis kai kuriuos respublikonų reikalavimus, apžvelgdamas priemones, kurios turi suintensyvinti gręžimo darbus ir padėtų labiau koordinuoti leidimų išgauti naftą Aliaskoje išdavimą.

„Pavedu Vidaus reikalų departamentui vykdyti kasmetinius leidimų pardavimus Aliaskos nacionaliniame naftos rezervate, atsižvelgiant į jautrias teritorijas, taip pat paspartinti naftos ir dujų išteklių įvertinimą Atlanto vandenyno pakrantės vidurinėje ir pietinėje dalyje“, – sakoma B.Obamos pranešime.

Leidimai eksploatuoti telkinius bus pradėti pardavinėti vėliau šiais metais.

„Taip pat planuojame išnuomoti naujas akvatorijas ir teritorijas Meksikos įlankoje ir stengtis vystyti naujas iniciatyvas pramonei, kad galima būtų realizuoti nepanaudotus leidimus sausumoje ir priekrantėje“, – sakė B.Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius