-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katalikų bažnyčia – vienintelė Ispanijos institucija, kuriai valdžia nesumažino išmokų iš valstybės biudžeto

Išlaidas karpanti ir vis labiau krizėje skęstanti Ispanija, kitų metų biudžete nenumato finansavimo Katalikų bažnyčiai mažinimo. Kas mėnesį jai bus skiriama daugiau nei po 13 mln. eurų (45 mln. Lt.) Šie pinigai skirti Ispanijos vyskupų konferencijai kunigų algoms, rašo cadenaser.com.
Vyskupai Madrido oro uoste
Ispanijos vyskupai gali būti ramūs – valdžia jiems algų nenukarpė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2013-ųjų metų Ispanijos biudžete numatoma, kad valstybė bažnyčiai perves po 13 mln. eurų – tai tokia pati suma, kuri buvo skirta ir šiemet. Už šiuos pinigus kunigai ir vyskupai gaus atlyginimus.

Tačiau biudžete numatyta išmoka už visus metus yra 249 mln. eurų didesnė nei 2012 metais. Taip atsitiko dėl šalyje išaugusių mokesčių.

Pasauliečių organizacijos protestuoja prieš dvasininkų imunitetą išlaidų karpymams. „Vienintelė institucija, nesusidurianti su jokiais karpymais, yra katalikų korporacija. Valstybė galėjo sumažinti jos išlaidas, kaip kad padarė su švietimu, sveikatos apsauga ir socialine apsauga“, – sako „Pasaulietinės Europos“ prezidentas Francisco Delgado.

Valstybės skiriamas finansavimas neparodo galutinės sumos, kurią gauna Katalikų bažnyčia iš biudžeto. F.Delgado apskaičiavimais, ši institucija kasmet iš visų viešojo administravimo įstaigų gauna dar apie 11 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius