Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipras prašys 11 mlrd. eurų paramos

Kipro valdžia prašys 11 mlrd. eurų paramos (62 proc. šalies bendrojo vidaus produkto). Lėšomis ketinama stiprinti bankų kapitalą ir apmokėti kai kurias sąskaitas, praneša „Bloomberg“.
Bankas Kipre
Bankas Kipre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šalies bankai dėl Graikijos skolų nurašymo anksčiau šiais metais neteko apie 4 mlrd. eurų. Kipro valžios skaičiavimais, šalies bankų kapitalo stiprinimui reikalingi apie 5 mlrd. eurų. Tuo metu vadinamoji trojka – Europos centrinis bankas, Tarptautinis valiutos fondas ir Europos komisija – teigia, kad Kipro bankų rekapitalizacijai reikėtų apie 10 mlrd. eurų.

Kipro Finansų ministerija tokias naujienas komentuoti atsisakė.

Birželį Kipras tapo penktąja euro zonos šalimi, siekiančia tarptautinės paramos. Kol kas neaišku, kiek pinigų reikia šalies gelbėjimui, aišku tik, kad injekcijos būtinos tiek viešajam sektoriui, tiek šalies bankams. Kipras taip pat siekia 5 mlrd. eurų paskolos iš Rusijos, sprendimas dėl paskolos turėtų paaiškėti per mėnesį nuo užklausos – rugsėjo aštuntosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius