Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko bijoti labiau: euro zonos krizės ar Kinijos ekonomikos sulėtėjimo?

Koks likimas laukia Kinijos ekonomikos: skaudus nusileidimas, švelnus nutūpimas ar lėtas augimas? CNN žurnalistas Kevinas Voigtas ieško atsakymo.
Didžioji Kinų Siena – pareigūnų pilna ir čia...
Didžioji Kinų Siena – pareigūnų pilna ir čia... / Jono Yuno/„15min.lt“ nuotr.

Europos centrinio banko ir JAV Federalinio rezervų banko neryžtingumas nukreipė investuotojų žvilgsnius ir į Kiniją. Jie nerimauja, kaip Kinijai pavyks susitvarkyti su ekonomikos sulėtėjimu.

Jimas O'Neilas, „Goldman Sachs“ atstovas, sakė, kad Kinijos ir kitų BRIC (Brazilijos, Rusijos, Indijos ir Kinijos) šalių ekonomikų sulėtėjimas kelia kur kas daugiau nerimo nei euro zonos skolų krizė.

„Nerimą kelia tai, kad Brazilijos ir Indijos ekonomikos sulėtėjo labai smarkiai, aišku, kad taip pat daug diskutuojama ir dėl Kinijos ekonomikos“, – sakė J.O'Neilas.

Tačiau investuotojas Markas Mobiusas su tuo nesutinka: „Daug žmonių Kinijoje manęs klausia, kas jų laukia – sunkus ar švelnus nusileidimas. Tačiau aš sakau, kad jie nesileidžia, o auga, ir pakankamai greitai.“

Visgi Kinijos ekonomikos sulėtėjimo ženklų yra nemažai. Įvairios kompanijos – nuo technologijų gamintojų iki avialinijų – jau įspėjo, kad jų pelnas mažėja.

„Kol pasaulis stebi, ką kalba FED ir ECB apie JAV ir euro zonos krizių sprendimo būdus, panašu, kad vaistų recepto reikės ir Kinijai“, – MPTrader.com rašo Mike'as Paulenoffas.

Ar Kinijos laukia sunkios dienos? O gal Pekinas išties šaliai trampliną, kaip tai padarė 2008–2009 metų krizei atkeliaujant?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius