-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Koncernas „Schibsted“ pasiekė rekordinius ketvirčio rezultatus

Žiniasklaidos koncerno „Schibsted“ antrojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatai – geriausi per visą „Schibsted“ istoriją.
„Schibsted“
„Schibsted“ / 15min.lt

Penktadienį pranešta, kad koncerno veiklos pajamos balandžio–birželio mėnesiais siekė 3,52 mlrd. Norvegijos kronų (1,54 mlrd. litų). Šis rezultatas – 6 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu 2009 metais. Pajamos iš reklamos minėtą laikotarpį išaugo 15 proc. „Schibsted“ veiklos pelnas antrąjį šių metų ketvirtį siekė 509 mln. Norvegijos kronų (222 mln. litų).

„Džiaugiamės pademonstravę tokius gerus rezultatus po 18 mėnesių, per kuriuos mes visi dėjome bendras pastangas, kad sustiprintumėme bendrovę. Antrojo ketvirčio rezultatai atskleidė, kad „Schibsted“ yra tvirta ir patikima bendrovė, galinti užtikrinti ne tik savo žiniasklaidos kanalų plėtrą, bet ir nuolatinį internetinės reklamos augimą bei pelną“, – teigia „Schibsted“ vadovas Rolvas Erikas Ryssdalas.

Pasak jo, svarbiausia pajamų padidėjimo priežastis buvo grupės išsami pelningumo programa. „Šiuo metu šiek tiek lenkiame numatytą grafiką, todėl iki 2011 metų pabaigos galėsime įgyvendinti pelningumo priemones, kurios sieks 1,7 mlrd. Norvegijos kronų“, – teigia R.E.Ryssdalas.

2010 metų antrąjį ketvirtį „Schibsted“ reklamos pajamos padidėjo 15 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2009 metais. Pajamos iš parduodamų laikraščių sumažėjo 4 proc. dėl sumažėjusio laikraščių tiražo.

Lietuvoje „Schibsted“ valdo UAB „Žurnalų leidybos grupė“ (ŽLG), UAB „15 minučių“, UAB „Plius“ ir knygų leidyklą „Laisvos valandos“, kuri yra ŽLG padalinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius