Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvenergo“ toliau tirs Visagino AE projekto galimybes

Latvijos valstybės valdomos energijos grupės „Latvenergo“ atstovė sako, kad svarbu toliau tirti Visagino atominės elektrinės projekto galimybes.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komentuodama Lietuvoje sekmadienį įvykusio referendumo rezultatus, Ivita Biderė sakė, jog „Latvenergo“ vertinimais, projekto komercinės galimybės yra geros visam Baltijos regionui, todėl svarbu toliau jas tirti.

„Referendumas yra vienas iš veiksnių, turintis įtakos, be kita ko, tolesniam projekto progresui“ – sakė „Latvenergo“ atstovė. Anot jos, „Latvenergo“ ir kiti regiono partneriai atidžiai stebi įvykius, galinčius turėti įtakos AE projektui.

„Buvo ne kartą akcentuota, kad Visagino AE projektas yra bendradarbiavimas tarp kelių regioninių partnerių, taigi, Lietuvos parlamento rinkimai ir referendumas yra svarbūs projekto aspektai“, – sakė ji.

Pasak I.Biderės, visi regioniniai partneriai tikisi tvirtos būsimos Vyriausybės pozicijos, nes ji yra pagrindinė projekto vykdytoja.

Visagino AE projekto įgyvendinimas turi būti vertinamas Baltijos energijos saugumo kontekste, pareiškė „Latvenergo“ atstovė.

„Baltijos šalims svarbu, kad kaimynystėje, būtent Lietuvoje, būtų saugi ir tvari situacija energijos sektoriuje. Tai didina saugumą visame regione“. – sakė I.Biderė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius