Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija kviečia Kiniją investuoti, įskaitant į „airBaltic“ ir „Citadele“

Latvijos vyriausybės vadovas Valdis Dombrovskis susitikime su Kinijos premjeru Wen Jiabao pasiūlė kelis investicijų projektus, įskaitant – į skrydžių bendrovę „airBaltic“ bei komercinį banką „Citadele“.
„airBaltic“ lėktuvai
„airBaltic“ lėktuvai / BFL nuotr.

Agentūrai BNS Latvijos premjeras pranešė su Kinijos vyriausybės vadovu aptaręs dvišalio ekonominio bendradarbiavimo plėtros perspektyvas. Šiemet balandį Kinijos delegacijai Varšuvoje pranešus apie planus Vidurio ir Rytų Europoje investuoti 10 mlrd. JAV dolerių, Latvija paruošė pasiūlymus dėl galimo investavimo į Latvijos transporto, finansų bei informacijos technologijų sektorius. Į jų sąrašą pateko investiciniai projektai Rygos ir Ventspilio uostuose, strateginio investuotojo paieška skrydžių bendrovei „airBaltic“ bei bankui „Citadele“.

Susitikime taip pat aptartas dvišalis bendradarbiavimas aukštojo mokslo srityje, Kinijai stipendijuojant Vidurio ar Rytų Europoje studijuojančius savus studentus.

Latvijos premjeras Kinijoje vieši rugsėjo 9-13 dienomis, kur dalyvauja Tianczinio ekonomikos forume, susitinka su Kinijos valdžios atstovais.

Kinija atidarė 10 mlrd. JAV dolerių sumos paskolų linijas saviems verslininkams investuoti į infrastruktūros, naujųjų technologijų, „žaliasios“ energijos projektus Vidurio Europoje. Kinijos premjeras yra pareiškęs, jog tuo siekiama iki 2015 metų padidinti Kinijos prekybos su Vidurio Europa apyvartą iki 100 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius