Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 11 /22:28

Latvijoje paplitus gandams apie „Swedbank“ darbo sutrikimus, žmonės puolė prie bankomatų

Latvijoje pasklido gandai, kad banką „Swedbank“ krečia problemos. Žmonės jau nebe pirmą dieną plūsta prie bankomatų. Tačiau „Swedbank“ atstovai ramina, tikrai nėra ko bijoti ir „Latvijas Krajbanka“ krize čia net nekvepia. Gandų skleidėjų jau ieško policija ir spec. tarnybos.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Kaip rašo portalas TVNET.LV, „Swedbank“ garantuoja, kad bankas dirba normaliu režimu. Banko vadovybė kreipsis į teisėsaugą ir bandys išsiaiškinti, kas skleidžia melagingą informaciją ir platina gandus.

Pirminiais duomenimis, gandai paskleisti per socialinius tinklus. Banko darbuotojai teigia penktadienį pastebėję, kad klientai teiraujasi dalykų, nesusijusių su tikrove. Pavyzdžiui, ar veikia banko filialai kitose šalyse: Lietuvoje, Estijoje, Švedijoje.

Kaip teigė banko atstovė ryšiams su visuomene Christine Jakubovska, bankas dirba be pertrūkių, dėl padidėjusios paklausos operatyviai bankomatuose papildytos grynųjų pinigų atsargos.

„Swedbank“, banko atstovė spaudai Švedijoje Ana Sundblad patvirtino, kad Latvijos gyventojai neturi priežasties panikuoti.

Ji teigė, kad banko darbuotojai stebi situaciją ir padarys viską, kad klientai galėtų pasiimti savo pinigus, jei to pageidautų.

Kita vertus, „Swedbank“ atstovai tikisi, kad Latvijos žmonės tikės ne gandais, o objektyviai įvertins situaciją ir nusiramins.

Papildyta. Kaip rodo tyrimas, pirmieji gandais patikėjo Ventspilio gyventojai. Jie prie bankomatų puolė jau ketvirtadienį. Vėliau sujudo Tukumo ir kitų mažesnių miestų gyventojai. Rygoje suirutė kilo sekmadienį, kai bankomatuose baigėsi pinigai, todėl staiga susidarė eilės. 

„Swedbank“ apie situaciją informuoja savo mikrobloge „Twitter“.

Banko atstovai sako nesuprantantys, koks buvo gandų skleidėjų tikslas. Nes bankas dirba stabiliai. „Swedbank“ yra didžiausias Latvijos bankas.

Pasak finansininkų, žmonių nerimas yra suprantamas: po „Krajbanka“ bankroto prabilta dar ir apie euro zonos svyravimą. Vis dėlto, kaip tvirtina „Swedbank“ atstovai, kol kas nerimauti nėra pagrindo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius