Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos premjeras: ar gerai darė Lietuva, nesikreipusi į TVF

TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ viešėjęs Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis pasakojo, kokie buvo Latvijos privalumai dėl to, kad ji kreipėsi į Tarptautinį valiutos fondą (TVF), ir kokie minusai.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Dombrovskis interviu metu pripažino, kad Latvija buvo labiausiai krizės paveikta šalis, tačiau  džiaugėsi, jog šaliai pavyko suvaldyti recesiją. Jo teigimu, pavyko reikšmingai sumažinti biudžeto deficitą. Tačiau, anot Latvijos ministro pirmininko, nepanašu, kad tų priemonių, kurių griebtasi iki šiol, užteks. Tačiau jis kartu teigė, kad kažin ar bus mažinamos pensijos, mat pripažinta, jog tai yra nekonstitucinis veiksmas.

Paklaustas, kokie buvo kreipimosi į TVF pranašumai ir trūkumai, V.Dombrovskis teigė, kad pirmas šios organizacijos reikalavimas buvo sumažinti biudžeto deficitą 10 proc. nuo BVP. Anot V.Dombrovskio, Lietuva irgi turėjo tą patį padaryti, tačiau be jokio išorinio spaudimo.

Tačiau V.Dombrovskis teigė, kad Latvija, nors patyrusi TVF spaudimą, turėjo ir pranašumų – jai buvo suteikta paskola su 3,5 proc. palūkanomis, o Lietuva kai kuriais momentais turėjo skolintis net su 9 proc. palūkanomis.

Vis dėlto paklaustas, ar rekomenduotų Lietuvai kreiptis į TVF, V.Dombrovskis teigė, kad jeigu šalis sugeba savarankiškai spręsti problemas, geriau apsieiti be TVF įsikišimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius