Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ateityje tikisi daugiau turistų iš Baltarusijos, Kinijos, Rusijos ir Ukrainos

Įvairių Lietuvos žinybų atstovai tikisi, kad ateityje daugės į šalį atvykstančių turistų iš Baltarusijos, Kinijos, Rusijos ir Ukrainos.
Rusijos sirgaliai į Klaipėdą suvažiavo iš tolimiausių kampelių.
Rusijos krepšinio sirgaliai / A.Venskaus nuotr.
Temos: 2 Turistai Turizmas

Tokia nuomonė išsakyta pirmadienį Druskininkuose vykusiame tarpžinybinės darbo grupės vizų išdavimo turistams procedūrų tobulinimo klausimams nagrinėti posėdyje, kuriam vadovavo užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Prognozuojama, kad baltarusių kelionės į Lietuvą ateityje bus vis dažnesnės, todėl būtinas kryptingas ir intensyvus darbas, lengvinant sienų kirtimo procedūras organizuotam turizmui iš kaimyninės šalies“, – rašoma URM pranešime.

„Posėdyje prognozuotas turistų srautų iš Ukrainos, Rusijos (ypač iš Sankt Peterburgo) ir Kinijos augimas. Turizmo asociacijų vadovai pasidžiaugė, kad šią vasarą vizos Maskvoje ir Sankt Peterburge buvo išduodamos sklandžiai“, – teigia ministerija.

Pasienio punktų plėtros direkcijos direktorius Arnoldas Tvaranavičius susitikime pristatė būsimą eilių reguliavimo sistemą – šiuo metu ruošiamos jos techninės sąlygos. Iki Naujųjų metų, anot URM, ketinama įsigyti programinę įrangą, kuri leis transporto priemonių vairuotojams iš anksto užsiregistravus planuoti vykimo per sieną laiką.

Susitikime dalyvavo Užsienio reikalų ir Ūkio ministerijų, Valstybinio turizmo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Migracijos ir Muitinės departamentų, Pasienio kontrolės punktų plėtros direkcijos, Lietuvos turizmo asociacijos, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, viešbučių grandinės „Amberton“ ir Lietuvos kurortų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius