Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos dujos“ derasi su „Gazprom“ dėl kitokios importuojamų dujų kainos skaičiavimo formulės

Gamtinių dujų importo, tiekimo ir skirstymo bendrovė „Lietuvos dujos“ dėl palankesnės gamtinių dujų importo kainos skaičiavimo formulės, kuri lietuviams yra viena blogiausių Europoje, derasi su vienu savo akcininkų bei tiekėjų Rusijos koncernu „Gazprom“.
„Gazprom“
„Gazprom“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Lietuvos dujų“ vadovybė per savo atstovą pranešė, kad tikėtina, jog pagal kitokią, Lietuvos vartotojams palankesnę, kainos formulę dujos į Lietuvą bus importuojamos jau kitų metų pradžioje, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Lietuvos dujos“ labai palankiai vertina savo akcininkų vokiečių koncerno „E.ON Ruhrgaz“ ir Rusijos kompanijos „Gazprom“ susitarimą dėl naujos dujų kainų skaičiavimo formulės. „Lietuvos dujos“ su akcininkais taip pat derasi dėl palankesnės Lietuvos vartotojams importuojamų gamtinių dujų kainos formulės. Kol kas vyksta derybų procesas. Labai palankiai vertiname tai, kad kitos šalys per tokias derybas jau pasiekia priimtinus sprendimus“, – teigė „Lietuvos dujų“ komunikacijos vadybininkė Jolita Butkienė.

Pasak dienraščio, „Lietuvos dujos“ derasi pačios, vasario pradžioje po devynerių metų pertraukos vykęs aukščiausio lygio dvišalis Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Rusijos premjero Vladimiro Putino susitikimas aiškiai parodė, jog gamtinių dujų klausimu Rusijos valdžia linkusi kalbėtis su Lietuva tik aukščiausiu lygiu.

Dienraščiui Energetikos ministerijoje paklausus, kokių veiksmų Vyriausybė imasi po Lietuvos ir Rusijos aukščiausio lygio vadovų susitikimo, siekdama Lietuvai europinėms artimesnių rusiškų gamtinių dujų kainų, energetikos viceministras Romas Švedas sakė, jog šis klausimas keliamas Briuselyje.

„Nėra gerai, kai skirtingos Europos Sąjungos (ES) šalys dujas gauna skirtingomis sąlygomis. Todėl šį klausimą keliame ir ateityje kelsime Briuselyje, kad nebūtų priešinamos ES valstybės, o ES dėl išorinės energetikos politikos kalbėtų vienu balsu“, – šiuos A.Švedo žodžius dienraščiui perdavė Energetikos ministerijos atstovai.

Pasak jų, Lietuvos pareigūnai jau turi karčios derybų su Rusijos dujų milžinu „Gazprom“ patirties, todėl „derėtis dėl palankesnių kainų niekas neužkerta kelio pačiam verslui“.

„E.ON Ruhrgaz“ ir „Gazprom“ priklauso atitinkamai 38,9 proc. ir 37,1 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius