Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono ekspertai: Latvijos latas bus devalvuotas kitais metais

Latvija gali devalvuoti savo nacionalinę valiutą kitais metais, nes nesugebės įvykdyti reikalavimų, kuriuos iškėlė šaliai Tarptautinis Valiutos Fondas (TVF) ir Europos Komisija. Tai gali tapti priežastimi ir devalvuoti nacionalines valiutas Estijoje bei Lietuvoje.
Latvijos pinigai
Latvijos pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Apie tai penktadienį paskelbta analitiniame kompanijos „Capital Economics Ltd.“ pranešime, skelbia „Bloomberg.“

„Mes manome, kad į klausimą, ar kitais metais Latvija devalvuos savo nacionalinę valiutą, dabar galima atsakyti „greičiau taip, negu ne“, – pareiškė analitikas Neilas Shearingas, kurio specializacija – besivystančios ekonomikos šalys.

Ekonomistas teigia, kad devalvacija gali būti neišvengiama, nes Latvijos Vyriausybė ir visuomenė nepakankamai suinteresuota toliau apkarpyti biudžetą, kaip to reikalauja TVF. Ekonomistas tvirtina, kad realusis lato keitimo kursas turi sumažėti maždaug 25 proc., kad pasiektų 2004 metų lygį.

Ekonomisto teigimu, lato devalvacija reikš „jog Estija ir Lietuva greičiausiai bus priverstos pasekti kaimynės pavyzdžiu ir taip pat devalvuoti savo valiutą.“ Domino efektą greičiausiai pajus ir regiono finansinė rinka, labiausiai pažeidžiamomis šalimis vadinamos Ukraina, Rumunija ir Vengrija.

Beje, reitingų agentūra „Moody's“, apžvelgdama Baltijos šalių bankininkystės sektorių, taip pat užsiminė apie galimą lato devalvaciją ir tai, kad tai gali privesti ir prie lito bei Estijos kronos devalvavimo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius