Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Roubini: žlugs apie 400 JAV bankų

Tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Roubini Global Economics“ vadovas Nourielis Roubini teigia, kad nors JAV ir Europos šalys sugebės išvengti pakartotinio nuosmukio, tam tikri recesijos požymiai jose bus pastebimi. Tokia idėja pagrįsta faktu, jog maždaug pusė iš visų 800 JAV bankų stovi ant bankroto slenksčio.
N.Roubini
N.Roubini. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visai neseniai N.Roubini nurodė, kad egzistuoja ne daugiau nei 40 proc. galimybė, jog JAV galima tikėtis dvigubo nuosmukio. Tačiau galima numatyti didelį rinkų situacijos prastėjimą, kuris gali turėti neigiamos įtakos obligacijų, akcijų ir kredito rinkoms.

Vadovo manymu, nors didiesiems bankams buvo suteikta pagalba, mažųjų ir vidutinio dydžio JAV bankų situacija vis dar yra sudėtinga ir maždaug pusės jų laukia bankrotas.

Be to, N.Rubini nurodo, kad bendros ir vartotojų skolos dar pagilės, o komercinės ir gyvenamosios nuosavybės rinkoje iškils naujos problemos, praneša CNBC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius