-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujosios Graikijos obligacijos investuotojų nesuviliojo

Vienam iš aukščiausių obligacijų pajamingumui nepajėgus kompensuoti nerimo dėl įsipareigojimų nevykdymo ar euro zonos žlugimo, investuotojai pirmąją prekybos naujomis Graikijos obligacijomis dieną laikėsi atokiau, skelbia CNBC.
Artėja Lietuvos pirmininkavimas ES.
Graikija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę Graikija sėkmingai užbaigė sandorį, pagal kurį privataus sektoriaus kreditoriai sutiko pakeisti šalies obligacijas naujomis, turinčiomis mažesnę vertę.

Naujų Graikijos obligacijų pajamingumas siekė nuo 14 iki 19 proc. Trumpesnio terimo skolos pajamingumas neįprastai buvo didesnis už ilgesnės trukmės skolos, o tai gali rodyti, kad investuotojai nerimauja dėl galimo įsipareigojimų nevykdymo.

Analitikai teigia, kad Graikijos investuotojai laukia balandį arba gegužės pradžioje vyksiančių rinkimų ir jų rezultatų. Iš politikų tikimasi sulaukti signalų, pagal kuriuos bus vertinama tikimybė, kad skolų siaubiama Graikija pasitrauks iš euro zonos siekdama atgauti ekonomikos konkurencingumą ir sumažinti vis dar aukštą skolų lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius