Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo kitų metų energijos suvartojimo sertifikatas bus privalomas

Beveik joks nekilnojamojo turto sandoris nuo kitų metų pradžios nebegalės įvykti be sertifikatų, nurodančių, kiek energijos suvartoja pastatas.
Elektra
Elektra / BFL nuotr.

Tokių sertifikatų reikės parduodant ir nuomojam ne vien komercines patalpas, bet ir butus, pirmadienį informuoja „Verslo žinios“.

„Nuo kitų metų sausio 9 dienos, kai įsigalios Statybos įstatymo pakeitimai, nebepavyks susitarti, kad energinio naudingumo sertifikato nereikėtų.

Be jo notarai negalės patvirtinti nekilnojamojo turto sandorių – net buto pardavimo ar patalpų nuomos“, – aiškina advokatų kontoros LAWIN advokatas Evaldas Klimas.

Manoma, kad įstatyme numatyti reikalavimai išjudins sertifikavimo rinką, nes šiuo metu šios paslaugos kainos priklauso nuo pastato sudėtingumo – sertifikuoti butą ar individualų namą kainuoja apie kelis šimtus litų, o įkainiai didesnėms komercinėms patalpoms svyruoja nuo keliolikos centų iki beveik poros litų už kvadratinį metrą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius