Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nustatyta, kur Europoje benzinas brangiausias, o kur – pigiausias

Degalų rinkos ekspertai nustatė, kuriose Europos šalyse benzinas brangiausias, o kuriose – pigiausias. Brangiausiai mokėti už degalus tenka Norvegijoje, mažiausiai – Kazachstane.
Degalų kainos gąsdina ir britus
Degalų kainos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nustatydami šalis, kuriose degalai brangiausi, ekspertai rėmėsi 95 markės benzino kainomis, skelbia portalas topnews.ru.

Tyrimo duomenimis, brangiausiai benzinas kainuoja Norvegijoje – čia litras 95 markės benzino vidutiniškai kainuoja apie 6,57 lito. Antroje vietoje – Didžioji Britanija, kur litras šios markės benzino vidutiniškai kainuoja 6,13 lito, trečioje vietoje – Graikija (6,02 lito už litrą degalų).

Į penketuką daugiausiai už benziną mokančių šalių pakliuvo ir Nyderlandai (5,86 už litrą benzino) bei Danija (5,75 lito už litrą benzino).

Pigiausias benzinas – Kazachstane, kurį tyrimo autoriai taip pat priskyrė Europai. Čia litras benzino kainuoja vidutiniškai 2 litus, antroje vietoje Baltarusija, kur litras kainuoja vidutiniškai 2,28 lito už litrą, trečioje – Rusija, kur litras 95 markės benzino vidutiniškai kainuoja 2,45 lito. Į šį penketuką taip pat pakliuvo Ukraina (3,25 lito už litrą) bei Bulgarija (4,1 lito už litrą).

Daugelyje Europos šalių 95 markės benzinas vidutiniškai kainuoja daugiau nei 5 litus (Vokietijoje – 5,33 lito, Prancūzijoje – 5,35 lito, Italijoje – 5,44 lito).

Lietuvoje šiandien 95 markės benzinas vidutiniškai kainuoja 4,59 lito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius