-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ekonomikos lyderiai įspėja apie prastėjančią situaciją

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko vadovai susitikimo Vašingtone metu perspėjo, kad pasaulio ekonomika išgyvena nuosmukį ir vis stiprėja naujos recesijos pavojus.
Pasaulio banko prezidentas Robertas Zoelllickas
Pasaulio banko prezidentas Robertas Zoelllickas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio banko prezidentas Robertas Zoellickas susitikimo pradžioje sakė, kad jis vis dar yra įsitikinęs, jog pasaulis nežengia į naująją recesiją, tačiau situacija prastėja. „Mano tikėjimą tuo kiekvieną dieną naikina nuolatinės prastos ekonominės naujienos“, – sakė jis.

R.Zoellickas taip pat teigė, kad JAV, Japonija, Europos šalys dabar privalo skubiai spręsti savo ekonomines problemas, kol jos neišplito į finansiškai labiau pažeidžiamas valstybes. „Krizė, kilusi išsivysčiusiame pasaulyje, netrukus gali išplisti į besivystantį pasaulį“, – sakė jis.

TVF vadovė Christine Lagarde sakė, kad vis dar yra kelias į ekonominį atsigavimą, tačiau dabar jis yra siauresnis nei prieš trejus metus.

TVF direktoriaus pavaduotojas Johnas Lispky teigė „Sky News“: „Mes esame atsigavimo kelyje, tačiau atsigavimas yra nuviliantis, ir kyla rizika, kad jis gali susilpnėti.“

Jis teigė, kad dabar reikia imti pamokas iš praeities, kuomet ištikus krizei įtakingiausių pasaulio ekonomikų lyderiai kartu sprendė, kokių veiksmų reikia griebtis, siekiant atgaivinti ekonomiką. Todėl ir dabar poliktikai turėtų pademonstruoti sugebėjimą žvelgti į tolimesnę ateitį.

TVF ir Pasaulio banko atstovai sakė, kad jų susitikimas vyksta „kritiniu pasaulio ekonomikai metu.“
Apie 10 tūkst. ekonomistų, politikų, verslo atstovų penktadienį ir šeštadienį Vašingtone diskutuos, kaip išbirsti iš dabartinės ekonominės situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius