-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Perspėjimas iš Didžiosios Britanijos: Prancūzija gali tapti kita euro zonos krizės auka

Didžiosios Britanijos iždo kancleris George'as Osbornas pareiškė, kad Prancūzija gali tapti kita šalimi po Italijos, kuri nugrims į ekonominį chaosą.
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy turi būti pasiruošęs rimtoms reformoms. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors Italija griebėsi skubių priemonių, kurios turėtų padėti šaliai išbristi iš augančios ekonominės krizės, o Silvio Berlusconi šalies premjero poste pakeitė buvęs eurokomisaras Mario Monti, G.Osborno teigimu, krizė nesibaigs tol, kol Prancūzija taip pat sugebės užtikrinti rinkas, jog suvaldys skolų krizę šalyje.

Didžiosios Britanijos iždo kancleris sako, kad euro zonoje dabar didžiausią nerimą kelia nepasitikėjimas Italijos ekonomika bei klausimai, „kylantys dėl tokių šalių kaip Prancūzija.“

„Mes nebekalbame apie tokias šalis kaip Graikija, mes kalbame apie didžiules valstybes kaip Italija ir Prancūzija, kurios turi priimti labai sudėtingus sprendimus“, – sakė G.Osbornas.

BBC eteryje jis taip pat teigė kad šiuo metu Didžioji Britanija yra geriau pasiruošusi finansiniams sunkumams nei Prancūzija.

Jis sakė, kad norėdama pasiekti ilgalaikių efektų Europos Sąjunga privalo parengti glaudesnės finansinės visų šalių integracijos planą.

Sekmadienį buvęs britų premjeras Tony Blairas sakė, kad euro žlugimas būtų „katastrofa“. „Tai didžiausias išbandymas Europos Sąjungai nuo pat jos įkūrimo“, – sakė T.Blairas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius