Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pinigų plovimo mastai – sunkiai įsivaizduojami

Specialistai sutaria, kad pinigų plovimas yra paplitęs ir jo mastai nuolat auga. Australų analitikas Johnas Walkeris teigia, kad kasmet išplaunami maždaug 3 trilijonai JAV dolerių, daugiausia – Europoje ir Šiaurės Amerikoje, rašo tinklalapis economywatch.com.
Pinigų plovimas
Pinigų plovimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

J.Walkeris teigia, kad JAV yra atsakinga maždaug už pusę visos sumos. 5 proc. tenka Italijai, tiek pat – Rusijai, nemažą dalį pinigų šešėlyje slepia ir Kinija. Taip pat pinigų plovimo mastais garsėja Vokietija, Prancūzija, Rumunija, Kanada, Didžioji Britanija ir Honkongas.

Toks sąrašas sudarytas daugiau nei prieš dešimtmetį. Dabar esą į pinigų plovimą itin didelius indėlius įneša Londonas ir Volstrytas.

Pastarųjų metų skandaluose dažnai dalyvauja bankai. Pavyzdžiui, pasaulį šokiravo pinigų plovimo skandalas 2009 m., kuomet Majamyje esantis bankas „Wachovia Bank“ pripažino, kad 420 mlrd. JAV dolerių banko klientų pinigų buvo įtraukta į narkotikų verslą. Dalis pinigų buvo panaudota transportui pirkti, kuriuo vežta daugiau nei 22 tonos kokaino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius