-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentui ir ministrams kuriam laikui įšaldomi atlyginimai

Prancūzijos premjeras Francois Fillonas pirmadienį pranešė, kad dėl taupymo priemonių įšaldomi prezidento Nicolas Sarkozy ir vyriausybės narių atlyginimai, ir paragino verslo lyderius pasekti jų pavyzdžiu.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vyriausybės narių ir prezidento atlyginimai įšaldomi iki tol, kol bus sugrįžta prie griežto valstybės finansų subalansavimo“, – žurnalistams sakė F.Fillonas, skelbdamas apie taupymo priemones, kuriomis siekiama iki 2016 metų išsivaduoti iš Prancūzijos biudžeto deficito – jau kitais metais norima sutaupyti 500 mln. eurų.

„Raginu politinius lyderius ir didelių kompanijų vadovus, ypač CAC 40 priklausančio verslo, padaryti tą patį“, – sakė F.Fillonas, kalbėdamas apie Paryžiaus biržos indeksą.

„Raginu visus parodyti didelį atsakingumą“, – sakė F.Fillonas, pasak kurio, kai kurių vadovų atlyginimų padidėjimas yra „nuoširdžiai nepadorus“.

N.Sarkozy laimėjęs 2007 metų rinkimus iš karto pasididino savo atlyginimą 170 procentų  – nuo 7 tūkstančių eurų iki maždaug 19 tūkstančių eurų per mėnesį. Šis jo veiksmas sulaukė griežtos kritikos.

„Atėjo laikas patikslinti Prancūzijos pastangas. Kartu su prezidentu mes turime vieną tikslą – apsaugoti prancūzus nuo rimtų sunkumų, kuriuos patiria daugelis Europos šalių“, – sakė F.Fillonas per spaudos konferenciją.

„Esu įsitikinęs, kad mūsų piliečiai dabar žino apie deficitų ir skolų keliamą grėsmę mūsų pragyvenimui ir ateičiai. Bankrotas dabar jau nebėra abstrakti sąvoka. Mūsų finansinis, ekonominis ir socialinis suverenumas reikalauja nuolatinių kolektyvinių pastangų ir net kai kurių aukų“, – pažymėjo jis.

Nicolas Sarkozy, laimėjęs 2007 metų rinkimus, iš karto pasididino savo atlyginimą 170 procentų  – nuo 7 tūkstančių eurų iki maždaug 19 tūkstančių eurų per mėnesį.

F.Fillonas paskelbė apie eilę biudžeto mažinimo ir mokesčių didinimo priemonių, kad Prancūzijos finansai būtų stabilūs ir išlaikytų itin svarbų trijų A kredito reitingą. „Kad pasiektume nulinį deficitą 2016-aisiais, toks yra mūsų tikslas, mes turime sutaupyti šiek tiek daugiau kaip 100 mlrd. eurų“, – nurodė premjeras.

„Būtų absurdiška pasiekti tai vien didinant mokesčius, kaip siūlo opozicija. Tokiu atveju reikėtų patrigubinti pajamų mokestį ir padvigubinti PVM“, – sakė F.Fillonas.

Ketinama padidinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) nuo 5,5 iki 7 proc. ir korporacijų mokestį (korporacijoms, viršijančioms metinę apyvartą 250 mln. eurų) laikinai padidinti 5 procentais.

Taip pat norima paspartinti pensijų reformą. Tai yra, taikyti padidintą nuo 60 iki 62 metų pensinį amžių ne nuo 2018-ųjų, o nuo 2017-ųjų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius