Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai jau nutiesė pusę „Nord Stream“ dujotiekio

Maždaug pusė prieštaringai vertinamo dujotiekio „Nord Stream“ („Šiaurės srautas“) iš Rusijos į Vokietiją jau nutiesta, pareiškė kompanijos „Nord Stream“ projektų direktorius Henningas Kothe.
Dujotiekio vamzdis nuleidžiamas į Baltijos jūrą.
Dujotiekio vamzdis nuleidžiamas į Baltijos jūrą. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, H.Kothe informavo, kad nutiesta jau 699 kilometrai povandeninio dujotiekio trasos. Pasak projektų direktoriaus, dujotiekio Baltijos jūros dugnu tiesėjai kai kuriose atkarpose net lenkia numatytą grafiką.

Kompanija „Nord Stream“ jau išsiuntė užklausas dėl kredito įsipareigojimų antrojo projekto etapo finansavimui. Šis etapas, kaip planuojama, kainuos apie 2,5 mlrd. eurų. 30 procentų darbų finansuos patys akcininkai, o likusi dalis bus finansuojama iš „Nord Strem“ gautų kreditų.

Dujotiekis, kuriuo į Vakarų Europą tekės Rusijos dujos, sujungs Vyborgą su Greifsvaldu. Planuojama, kad jis bus pradėtas eksploatuoti 2011 metais.

„Nord Stream“ akcijas šiuo metu valdo Rusijos koncernas „Gazprom“ (51 proc. akcijų), Vokietijos įmonės „Wintershall Holding“ ir „E.ON Ruhrgas (po 15,5 proc.) bei Prancūzijos bendrovė „GDF Suez“ ir Olandijos įmonė „Gasunie“ (po 9 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius