Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija įvykdė savo grasinimus – nutraukė elektros tiekimą prasiskolinusiai Baltarusijai

Trečiadienio vidurnaktį Rusija, kaip ir buvo perspėjusi, dėl skolų nutraukė elektros tiekimą Baltarusijai, o prieš tai dar parodė per televiziją Aliaksandrui Lukašenkai nemalonų filmą „Baltarusiškas stebuklas“, praneša newsru.com.
Elektros perdavimo linija
Elektros perdavimo linija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rusijos bendrovės „Inter RAO“ atstovai paaiškino, kad elektros tiekimas į kaimyninę valstybę nutrauktas dėl to, kad Baltarusija taip ir nesugebėjo per antradienį pervesti 600 mln. rublių dydžio skolos. Tikinama, kad tokios griežtos sankcijos yra laikinos: jeigu baltarusiai vis dėlto ras pinigų ir juos perves, bendrovė „pasirengusi per vieną parą vėl įjungti elektros tiekimą“.

Baltarusijos kompanija „Belenergo“ tikina turinti pakankamai pinigų skolai apmokėti, tačiau susidurianti su jų konvertavimo problema. Rusija sutinka priimti skolą tik konvertuojama valiuta.

Nors abi bendrovės teigia, kad susiklosčiusi situacija neturi politinės potekstės, analitikai pažymi, jog ekonominiai Rusijos ir Baltarusijos santykiai visada buvo grindžiami politiniais motyvais, rašo „Nezavisimaja gazeta“.

Apie tai, ekspertų nuomone, byloja ir tas faktas, kad prieš pat išjungiant elektros tiekimą Baltarusijai, antradienio vakarą, Rusijos televizijos kanalas NTV parodė eilinę filmo „Krikštatėvis“ („Крестный батька“) seriją. Filme autoriai pasakoja apie Baltarusijos „ekonominio stebuklo“, kuriuo nuolat girdavosi A.Lukašenka, žlugimą.

Baltarusijos energetikai tvirtina, kad ir negaudama rusiškos elektros energijos, šalis neliks be jos. Rusiška elektra sudaro tik apie 12 proc. Baltarusijoje suvartojamos elektros energijos, tad baltarusiai galės kompensuoti praradimus kitais būdais, tačiau tai, pasak ekspertų, jiems kainuos brangiau, nei pirkti rusišką elektrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius