Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prezidentas nurodė koncernui „Gazprom“ tiesti dujotiekį „South Stream“

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, pareiškęs, jog Ukraina vėl vartojo dujas iš tranzitinių vamzdynų į Europą, nurodė koncernui „Gazprom“ tiesti Ukrainą aplenksiantį dujotiekį, orientuojantis į didžiausią įmanomą jo projektinį pajėgumą – 63 mlrd. kubinių metrų per metus.
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelkite į tai, kas vyko šių metų pradžioje (neleistinas Europai skirtų dujų vartojimas Ukrainoje – BNS). Vyko tai, kas vyko ankstesniais metais, ir tai yra pakankama prielaida įpareigoti „Gazprom“ projektuoti ir tiesti dujotiekį „South Stream“, orientuojantis į jo maksimalų įmanomą pralaidumą“, – trečiadienį priėmęs „Gazprom“ vadovą Aleksejų Milerį sakė Rusijos prezidentas.

D.Medvedevas nurodė A.Mileriui „išsiaiškinti su Ukraina dėl neleistino tranzitinių dujų vartojimo“.

Ukrainą aplenkiančio „South Stream“ dujotiekio iš Rusijos per Juodąją jūrą į Pietų Europą projektas taip pat laikomas Rusijos atsaku į Europos Sąjungos planuojamą „Nabucco“ dujotiekį, kurio tikslas – sumažinti Europos priklausomybę nuo rusiškų dujų.

Pernai spalį Šveicarijoje įregistruota šį dujotiekį projektuosianti, tiesianti ir eksploatuosianti bendra įmonė „South Stream Transport AG“, kurios 50 proc. akcijų valdys Rusijos „Gazprom“, 20 proc. – Italijos „Eni“, po 15 proc. – Prancūzijos EDF ir Vokietijos „BASF/Wintershall“.

„South Stream“ dujotiekį per Juodąją jūrą į Balkanus planuojama pradėti tiesti 2013 metais. Pirmoji vamzdyno linija, kurios metinis pralaidumas būtų 15,75 mlrd. kubinių metrų, pradėtų veikti 2015-ųjų pabaigoje. Iki 2018-ųjų nutiesus dar tris tokias pat linijas, Rusija naujuoju, Ukrainą aplenkiančiu vamzdynu kasmet eksportuotų 63 mlrd. kubų dujų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius