Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų verslo atstovas: Rusijos verslui ir eurozonoje atsidūrusios Baltijos šalys lieka tik vidutiniškai įdomios

Rusijos verslininkų domėjimasis Baltijos šalimis išlieka vidutinis, pareiškė visuomeninės organizacijos „Verslo Rusija“ pirmininkas Borisas Titovas interviu naujienų agentūrai BNS.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Scanpix“ nuotr.

„Aš pavadinčiau Rusijos verslo interesus Baltijos šalyse vidutiniais, – sakė jis. – Daugiausia tai pasienio bendradarbiavimas; plius dar sovietinių laikų šakiniai ryšiai, transporto maršrutai“.

„Mano nuomone, stambių Rusijos projektų Lietuvoje, Estijoje ir Latvijoje neįgyvendinta ir šiuo metu neplanuojama“, – pažymėjo jis.

Man atrodo, kad eurozona – nėra lemiamas investicinio Baltijos šalių patrauklumo veiksnys. Svarbiausia – investicinio klimato užtikrinimas, aiškino B.Titovas

Pasak B.Titovo, „Estijos įstojimas į eurozoną neatsispindėjo investiciniame šalies patrauklume. Rusijos verslininkams jis (patrauklumas) tebėra žemas“.

„Man atrodo, kad eurozona – nėra lemiamas investicinio Baltijos šalių patrauklumo veiksnys. Svarbiausia – investicinio klimato užtikrinimas. Dabartiniu metu Rusijos pinigus labiau trauks Kazachstanas ir Baltarusija – dėl veikiančios Vieningosios muitų erdvės, bevizio režimo, šalių vadovų politinių nesutarimų nebuvimo, taip pat žemų mokesčių šiose šalyse“, – aiškino B.Titovas.

„Jeigu kalbėsime apie investicijas eurozonoje, čia Rusijos bendrovės taikosi į partnerystę su “senosios Europos„ šalimis. Daugiausia bus investuojama jose, nes jos yra stabilesni ir ekonomiškai savarankiškesni subjektai“, – pabrėžė B.Titovas.

Komentuodamas norinčių į Rusijos rinką patekti Baltijos šalių verslininkų nuogąstavimus dėl aukšto korupcijos lygio Rusijoje, jis sutiko, kad tokie nuogąstavimai ne be pagrindo.

„Skandalų – ir korupcijos, ir reiderystės – Rusijoje daug. Mūsų rinkos dabar negalima vadinti idealia. Tačiau šių grėsmių aš neperdėčiau, dėl įvairių aplinkybių jos žymiai labiau susijusios su Rusijos verslininkais negu su užsienio investuotojais. Užsienio bendrovių atstovybių skaičius Rusijoje rodo, kad pliusai atsveria riziką“, – apibendrino B.Titovas.

„Verslo Rusija“ jungia 40 šakinių verslo sąjungų perdirbamajame Rusijos ekonomikos sektoriuje – mašinų gamybos, statybų, lengvosios pramonės, žemės ūkio, finansinių paslaugų ir informacinių technologijų sferose, ir pan.

Borisas Titovas yra Rusijos verslininkų sąjungų Koordinacinės tarybos narys, vyriausybinės komisijos transporto ir ryšių srityje narys, Konkurencingumo ir verslininkystės tarybos prie Rusijos vyriausybės narys, Ekonominės veiklos užsienyje tarybos prie Rusijos ekonominės plėtros ministerijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius