Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusus nuskurdinęs Sergejus Mavrodis kuria naują „MMM“ ir vėl žada pasakiškus procentus (atnaujinta 16.32 val., video)

Liūdnai pagarsėjęs Rusijos verslininkas ir finansinės piramidės „MMM“ įkūrėjas Sergejus Mavrodis pirmadienį savo tinklaraštyje paskelbė apie naujos akcijos „MMM-2011“ („My Možem Mnogoe“ – (rus.) mes galime daug) pradžią.
Sergejus Mavrodis
Sergejus Mavrodis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paprastiems indėlininkams S.Mavrodis žada po 20 proc. mėnesinių palūkanų, o pensininkams ir invalidams – po 30 proc., praneša lenta.ru.

Tinklaraštyje S.Mavrodis paskelbė filmuotą kreipimąsi į savo skaitytojus, kuriame pabrėžė, kad jis niekaip nebus susijęs su pinigais, kadangi tai jam yra uždrausta teismų nuosprendžiais. Visas išmokas vieni kitiems mokės patys sistemos dalyviai. Tam bus sukurta „dešimtininkų“, „šimtininkų“ ir „tūkstantininkų“ sistema. Šioje sistemoje kiekvienas indėlininkas žinos tik savo dešimtininką, o dešimtininkas – tik savo dešimtuką ir šimtininką.

Visos piniginės operacijos bus atliekamos internetu per elektroninių mokėjimų sistemą „WebMoney“. Indėlininkams bus pasiūlyta pirkti vadinamųjų „bilietų“ – būtent „bilietai“ ir neš pelną indėlininkams. Kai kuris nors iš indėlininkų užsimanys išeiti iš sistemos, jis turės parduoti savo „bilietą“.

Pinigus išeinančiajam turės sumokėti „dešimtininkas“ iš viso dešimtuko pinigų. Jeigu dešimtininkui nepakaks jo dešimtuko pinigų, tada jis kreipsis pagalbos į savo šimtininką, kuris jau rinks reikiamą sumą iš visų savo dešimtukų. Jeigu kas nors nenorės mokėti išeinančiajam, toks žmogus, pasak S.Mavrodžio, bus pats išmestas iš sistemos.

„MMM-2011“ indėlininkų pelnas priklausys nuo naujų dalyvių skaičiaus: būtent iš jų pinigų bus mokamos palūkanos sistemos senbuviams. Lygiai taip pat veikė didžioji dalis visame pasaulyje atskleistų finansinių piramidžių, tarp jų ir milijonus rusų prieš beveik du dešimtmečius apiplėšusi garsioji S.Mavrodžio „MMM“.

S.Mavrodžio kreipimasis ir pasakojimas apie naująją sistemą „MMM-2011“:

Pats S.Mavrodis tikina, kad jo naujasis projektas yra visiškai teisėtas ir vadina jį ne finansine piramide, o finansiniu-socialiniu tinklu. Kadangi visa naujosios „MMM“ struktūra veiks internete, o mokėjimai bus vykdomi per „Web Money“ sistemą, S.Mavrodis tikisi, kad jo naujuoju projektu susidomės ne tik Rusijos, bet ir viso pasaulio gyventojai.

„Sistema absoliučiai nepažeidžiama, nenuskandinama, nesunaikinama. Mane kuo nors čia įtarti neįmanoma, aš prie pinigų nesiliesiu“, – pareiškė S.Mavrodis.

1992–1994 metais veikusi S.Mavrodžio kompanija „MMM“ nuskurdino milijonus rusų, kurie, patikėję įtaigia reklamine kampanija ir siūlymais žaibiškai praturtėti, sunešė į „MMM“ akcijų ir bilietų pardavimo punktus visas savo santaupas. 2003 metais S.Mavrodžiui teismas skyrė 13 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o 2007 metų balandį – dar ketverių su puse metų bausmę. Kadangi jis tokį laikotarpį praleido už grotų laukdamas teismo, tad jau 2007 metų gegužę jam buvo atidarytos kalėjimo durys į laisvę.

Papildyta 16.32 val. Rusijos finansų ombudsmenas Pavelas Medvedevas pažadėjo kovoti su naujuoju S.Mavrodžio projektu „MMM-2011“. Kaip pranešė radijo stotis „Echo Moskvy“, ombudsmenas nusprendė dėl S.Mavrodžio projekto kreiptis į prokuratūrą.

P.Medvedevas pažymėjo, kad Rusijos civiliniame kodekse apie kreditus rašoma labai neaiškiai, tad S.Mavrodis „gali apsimesti, kad jis veikia šio kodekso pagrindu“.

Finansų ombudsmeno institutas Rusijoje atsirado 2010 metų pabaigoje. Jis užsiima ginčų tarp bankų ir šalies gyventojų sprendimu.

Vyresni portalo skaitytojai neabejotinai prisimins šias reklamas, kurios XX amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžioje viliojo rusus investuoti į „MMM“ vertybinius popierius:

VIDEO: Реклама «МММ». Все ролики. Видео 1

VIDEO: Реклама «МММ». Все ролики. Видео 2

VIDEO: Реклама «МММ». Все ролики. Видео 3

VIDEO: Реклама «МММ». Все ролики. Видео 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius