Seimo pirmininkė pakvietė Japonijos technologijų kompanijas „NEC, Ltd.“ ir „Panasonic“ investuoti Lietuvoje

Japonijoje viešinti Seimo pirmininkė Irena Degutienė pakvietė technologijų kompanijas „NEC, Ltd“ ir „Panasonic“ investuoti Lietuvoje ir čia steigti savo centrus bei atstovybes.
„Panasonic“ 3D televizorių siena
„Panasonic“ 3D televizorių siena / A.Augučio nuotr.

Pasak pranešimo, šių kompanijų vadovams ir atstovams I.Degutienė perdavė „Investuok Lietuvoje“ parengtą medžiagą apie Lietuvoje investicijoms sudarytas galimybes ir intelektualinius išteklius.

„Galime pagrįstai didžiuotis, kad Lietuvoje yra pasiekta greičiausia interneto sparta, pagal plačiajuosčio interneto skvarbą mūsų šalis užima penktą vietą pasaulyje ir pirmą vietą Europoje, o pagal mobilaus ryšio skvarbą Europos Sąjungoje užimą pirmą vietą“, – cituojama su informacinių technologijų bendrovės „NEC, Ltd“ (Nippon Electric Company) vadovais susitikusi I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pasiūlė „NEC, Ltd“ vadovybei atvykti į Lietuvą ir mūsų šalyje įkurti informacinių technologijų sprendimų vystymo ir aptarnavimo centrą arba pačios kompanijos vidinį aptarnavimo centrą.

I.Degutienė ir vicepirmininkai Algis Čaplikas bei Virginija Baltraitienė susitiko ir su kompanijos „Panasonic“ atstovais. Ji pakvietė „Panasonic“ įkurti Lietuvoje kompanijos regioninį pardavimų arba klientų aptarnavimo centrą ir naudotis Lietuvos sukurtomis galimybėmis tokiai investicijai.

I. Degutienė taip pat padėkojo „Panasonic“ vadovams už neseniai priimtą sprendimą kompanijos atstovybę Baltijos šalyse įkurti Vilniuje ir išreiškė viltį, kad šis sprendimas ne tik padidins kompanijos pardavimus mūsų regione, bet ir atvers kelius naujoms bendradarbiavimo galimybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius