-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„S&P“ ir „Moody's“ nenumato nedelsiant mažinti JAV reitingų

Reitingų agentūros „Standard & Poor's“ ir „Moody's“ pranešė pirmadienį, kad nedelsiant nemažins JAV kredito reitingų, nesugebėjus specialiam JAV Kongreso komitetui susitarti, kaip sumažinti valstybės skolą.
Niujorko birža
Niujorko birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bet „Fitch“, kuri dabar vertina kredito situaciją Jungtinėse Valstijose labiausiai teigiamai iš trijų pagrindinių agentūrų, pareiškė, kad gali pažeminti reitingo „AAA“ prognozę.

Amerikos įstatymų leidėjai paskelbė pirmadienį, kad daugiau nebemėgins susitarti, kaip sumažinti valstybės skolą, duodami suprasti, jog Vašingtonas tikriausiai negalės išspręsti ginčo dėl mokesčių ir išlaidų iki 2013 metų.

„Fitch“ pranešė, jog tada, kai patvirtino JAV reitingą „AAA“ su stabilia prognoze rugpjūtį, ji „pažymėjo“, kad jeigu specialusis komitetas nesugebės pasiekti susitarimo, teks imtis neigiamų veiksmų dėl reitingo.

Agentūra pridūrė, kad „toks veiksmas tikriausiai bus reitingo prognozės pakeitimas į neigiamą, o tai rodys, kad daugiau nei 50 proc. gali sumažėti reitingas per dvejus metus. Mažiau tikėtinas bus reitingo sumažėjimas viena pakopa“.

Agentūra „S&P“, kuri rugpjūčio pradžioje pažemino JAV reitingą, nuogąstaudama biudžeto deficito ir sunkėjančios skolos naštos, pranešė, kad įstatymų leidėjų nesėkmė nepadarė poveikio reitingui. JAV reitingo sumažėjimas rugpjūtį sukėlė didelę paniką finansų rinkose, kuri padidėjo gilėjant skolų krizei Europoje.

„Moody's“ pareiškė, kad komiteto nesėkmė pati savaime nesumažins reitingo, pažymėdama, jog toks rezultatas yra „informatyvus reitingo analizei, bet nėra lemiamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius