-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Standard & Poor's“ perspėja apie vis augančią naujos recesijos grėsmę

Tarptautinė reitingų agentūra „Standard & Poor's“ paskelbė naują ataskaitą, kurioje perspėjama apie naujos krizės Europoje rizikos išaugimą. Agentūros analitikai sako, kad šią riziką didina mažėjantis verslo pasitikėjimas ir sulėtėjęs JAV ekonomikos augimas.
„Standard & Poor's“
„Standard & Poor's“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Recesija

„Mes kaip ir anksčiau nemanome, kad ateis nauja krizės banga tiesiogine to žodžio prasme Europoje arba konkrečiai Didžiojoje Britanijoje, tačiau mes pripažįstame, kad išaugo naujos recesijos rizika Vakarų Europoje“, – sakė kompanijos vyriausiasis specialistas Europoje.

Agentūros ekonomistai teigia, kad naujos recesijos Vakarų Europoje tikimybė siekia 40 proc. Taip pat per artimiausius penkerius metus laukiama lėto ir banguojančio ekonomikos augimo.

„Standard & Poor's“ jau antrą kartą per penkias savaites sumažino Europos ekonominio augimo artimiausiems penkiems ketvirčiams prognozę. Prognozuojama, kad kitais metais euro zonos BVP augs 1,1 proc. – anksčiau buvo prognozuojama, kad augimas sieks 1,5 proc.

Analizuodami verslo padėtį agentūros ekonomistai priėjo išvadą, kad ji blogėja ne tik su krize smarkiai susiduriančiose šalyse, tokiose kaip Portugalija, Ispanija ar Airija, tačiau ir šio regiono šalyse-lyderėse. Tai – padidėjusio finansinių rinkų spaudimo Europos bankams rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius