Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 17 /10:56

Streikuoja Frankfurto oro uostas, atšaukti šimtai skrydžių

Frankfurto Fraporto oro uosto darbuotojai streikuoja antrą dieną iš eilės. Dėl to šimtais atšaukiami skrydžiai, praneša „Deutsche Welle“.
Frankfurto oro uostas
Frankfurto oro uostas / „Scanpix“ nuotr.

Streikas prasidėjo ketvirtadienį popiet. Tada buvo atšaukti 173 skrydžiai. Penktadienį vien „Lufthansa“ atšaukė 250 skrydžių, daugiausia jų – Europoje. Kitos oro linijos atšaukė dar apie 30 skrydžių.

Ketvirtadienį streiką pradėjo 200 Frankfurto oro uosto darbuotojų. Jie reikalauja didesnių algų ir geresnių darbo sąlygų.

Tuo metu Herbertas Mai, kompanijos „Fraport“, valdančios oro uostą, tarybos narys, sakė, kad darbuotojų reikalavimai yra per dideli.

„Sąjunga (Vokietijos oro linijų darbuotojų sąjunga) išlieka užsispyrusi ir neatsakinga. Jos reikalavimai yra per aukšti – algas prašoma pakelti dviženkliu procentu, didinti specialias išmokas 50-70 proc. Mes gailimės, kad Sąjungos pozicija yra ginama darbuotojų, keleivių ir oro linijų bendrovių sąskaita“, – sakė H.Mai.

Vilniaus oro uosto atstovė Sandra Šiaulienė teigė dar negavusi jokios informacijos apie atšauktus skrydžius.

„Iš Vilniaus į Frankfurto Fraporto oro uostą skrydžius vykdo „Lufhansa“. Tačiau iki šiol jokios informacijos apie atšauktus skrydžius neturime“, – 15min.lt sakė S.Šiaulienė.

Penktadienį iš Frankurto iš Vilnių numatytas vienas reisas – 14 val. 10 min. Darbuotojų streikas, kaip skelbia žiniasklaida, penktadienį turėjo tęstis dvi valandas, todėl daugiau skrydžių neturėtų būti atšaukta.

Kauno oro uosto Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė informavo 15min.lt, kad streikas oro uosto darbo nepaveikė, nes iš Kauno skrydžiai vykdomi tik į kitą – Frankfurto Hahno – oro uostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius