Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talino centre – protesto prieš eurą plakatai

Nenumaldomai artėjant laikui, kai Estija taps euro zonos nare, euro priešininkai Talino centre ant šiukšlių dėžių išklijavo gausybę plakatų, kuriuose reiškiamas nepritarimas euro įvedimui.
Euro priešininkų plakatai Talino gatvėse
Euro priešininkų plakatai Talino gatvėse / Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr.

„Sustabdykit eurą!“ – rašoma plakatuose išklijuotuose ant šiukšlių dėžių netoli Nacionalinės Estijos operos, kur vyks iškilmingas vakaras, skirtas paminėti Estijos prisijungimą prie euro zonos ir Talino tapimą Europos kultūros sostine.

Kiti plakatai su tekstu „Estija, sveika atvykusi į Titaniką“ atkreipia dėmesį, jog euro zonos valstybių – Airijos, Graikijos, Ispanijos – problemos gali pakenkti ir Estijai.

Oficialių apklausų duomenimis, gruodžio mėnesį euro įvedimui Estijoje pritaria 49 proc. gyventojų, o prieš jį pasisako 43 proc. Tačiau, kaip pranešė agentūra BNS, spalį vienas euroskeptikų atliktas viešosios nuomonės tyrimas parodė, kad už Estijos prisijungimą prie euro zonos pasisako tik 34,3 proc. gyventojų, o 52,8 proc. nusistatę prieš.

Vis dėlto Estijos premjeras Andrusas Ansipas į euro skeptikus žiūri ramiai. Penktadienį surengtoje spaudos konfencijoje jis aiškino, kad panašūs statistiniai apklausų rodikliai buvo ir Slovakijoje prieš jai įstojant į euro zoną.

„Tačiau po metų Slovakijoje eurą palaikė jau 80 proc. gyventojų. Tikiuosi, kad palaikančių eurą daugės ir Estijoje“, – kalbėjo A.Ansipas.

Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr./Tokių eurui prieaiakų plakatų gausu Talino gatvėse
Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr./Tokių eurui priešiškų plakatų gausu Talino gatvėse

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius